28 °C

Партията на Слави и ''Изправи се! Мутри вън!'' отхвърлят проектокабинета на ГЕРБ

"Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че няма да подкрепят предложеното правителство от първата политическа ГЕРБ-СДС.

От двете парламентарни формации коментираха въпроса пред БНР днес, минути, след като номинираният от премиера в оставка Бойко Борисов за министър-председател на ГЕРБ-СДС Даниел Митов получи мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Арман Бабикян ("Изправи се! Мутри вън!") пожела здраве на премиера в оставка, но отхвърли възможност проектокабинета да получи подкрепа в този парламент. "От нас ли? Шегувате ли се - попита Бабикян в отговор на въпрос ще подкрепят ли проектокабинета на ГЕРБ-СДС. - По принцип не знам, ако те имат някакви техни принципи - да ги предложат. По нашите принципи - не".

Той коментира и състава на предложения от Борисов кабинет, и по-специално номинацията на Любен Дилов-син за министър на туризма.

"Дилов на туризма е впечатляващо, наистина. Сигурен съм, че дайвингът ще напредне в България и ще имаме сериозна школа! Калин Вельов (предложен за културата) предполагам, че господин Рашидов го е издигнал“.

От своя страна Драгомир Петров от "Има такъв народ" коментира:

"Чудесен е! Чудесен!! Въпросът е да има кой да го подкрепи! Това са му кандидатурите - прекрасен кабинет. Нека да търси подкрепа, дано да успее".

Дали предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет ще бъде подкрепен или отхвърлен от мнозинството в Народното събрание предстои да стане ясно. То се събира утре.

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ба
  Бармалей
  4 -2
  17:41, 20 апр 2021
  Долни боклуци интриганти!
 • 2
  Ей
  ей пичове и потки
  6 -2
  19:09, 20 апр 2021
  Народ който ходи на църква и след като излезе от църквата почва да лъже и краде -Няма бъдеще
  • Ти
   ти от кои си
   2 -4
   20:30, 20 апр 2021
   Комунистите станаха най-набожни и по-големи католици от папата и повече вярващи от патриарха!
 • 3
  #
  #
  0 0
  08:41, 21 апр 2021
  Крадлив Буци никой не го иска.
Последни новини