Екоинициативи в Деня на Земята

    Ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в хасковското село Конуш се организираха екоинициативи за днешния 22 април - Ден на Земята.

    Големите ученици почистиха двора и района около училището.

    Ученици от 3-ти и 4-ти клас заедно с техните учителки засадиха дръвче в двора на училището. Видът на новото растение е Японска вишна - „Сакура“.

    „Има много причини, поради които да посадиш дърво – в двора, на улицата, в училище... Има и поговорка – да посадиш дърво, да родиш дете, да създадеш дом...“, казват от училището.

    Именно заради това ученици и учители решиха да облагородят училищния двор с едно чудесно и омайно дръвче с пленителен великолепен бялорозов цвят.

    „За нас дървото е символ на вечността, на живата и възраждаща се природа. Засаждането на дървета е един от най-лесните начини за подобряване на света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и по-здрави“, казаха още от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

    Това не е всичко, да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Искаме децата да се влюбят в природата, защото, ние хората, защитаваме и се борим за това, което обичаме, а Земята има нужда от нашата помощ.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Ивайла
      4 -1
      20:41, 22 апр 2021
      Браво ,учители и ученици!Дано повече хора последват примера ви!
    Последни новини