Три седмици пълен локдаун в Турция

Поради влошаване на епидемичната обстановка в страната, на фона на нарастването на броя на случаите на инфекция с COVID-19 и с цел намаляване на броя на смъртните случаи, президентът на Турция обяви решение за налагането на пълен локдаун в страната, който ще влезе в сила от 19.00 ч. на 29 април и ще продължи до 05.00 ч. на 17 май.

Всички работодатели ще преустановят дейността си или ще преминат към работа от дома, с изключение на подробно изброените в циркулярна заповед на вътрешното министерство.

Търговските вериги за хранителни стоки ще бъдат отворени през седмицата от 10.00 ч. до 17.00 ч. и ще бъдат затворени в неделя.

Кафенетата и ресторантите ще предлагат само услуги за доставка по домовете.

Всички междуградски пътувания ще могат да се реализират само в разрешителен режим, като общественият транспорт ще работи с 50% от капацитета си.

Резервациите в хотелите и местата за настаняване няма да дават основание за неспазване на наложените ограничения.

Чуждестранните граждани са освободени от наложените ограничения, но това се отнася единствено за ползващите туристически услуги. Чуждестранни граждани с разрешения за пребиваване, със статут на временна закрила или кандидати за закрила и притежателите на статут, ще бъдат обект на наложените ограничения.

Обучението на деца и обучаващи се във всички институции, включително детските градини и яслите, ще бъде преустановено, а планираните изпити ще бъдат отложени.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ве
    Венци
    5 -3
    14:36, 27 апр 2021
    Ердоган не е човек, това е пълен фашист. Който го обижда, винаги е прав. Съсипа армията, интелигенцията на Турция, а сега и икономиката. Такива като него заслужават само куршум. Това не е никакъв политик, той не уважава народа си, пълен човекомразец. Има мания за величие без покритие. Колкото по-строги мерки - повече заразени. В България вируса си е отива, защото мерките са слаби. Миналата година, никой не ги спазваше - затова бяха малко заразените. Така че Ангелов трябва да знае - случаите намаляват от неспазване на мерките, а не заради тях. Този т. нар. доктор да си отпуши задръстения нацистки мозък и да види истината право в очите, а не да се прави на велик. Ангелов е пълен атеист.
    • А.
      А.В.
      0 -2
      18:19, 27 апр 2021
      Противно на логиката статистиката показва точно това. Хората са казали: "Когато цифрите говорят и боговете мълчат", обаче в България (а и останалия свят) има малоунмици твърдящи обратното.
  • 2
    Сс
    СС
    2 0
    21:11, 27 апр 2021
    Е, сега ще го напразят и много обичащите го... От какво да живеят дребните производители и търговци? Облагодетелства веригите!
Последни новини