10 °C

Кога ще бъде пуснато движението по моста над река Марица в Димитровград?

  Юли месец е оптимистичният срок за пускането на движението по моста над река Марица, свързващ двете части на Димитровград, заяви днес кметът на града Иво Димов.

  Не могат да се дадат конкретни срокове, защото реконструкцията на съоръжението зависи от много фактори, един основен фактор е времето, поясниха специалистите. На пресконференцията, състояла се днес на ремонтиращото се съоръжение, освен кметът Иво Димов, директорът на инвестиционни дейност към местната община Клавдия Йовчева, бяха и доц. д-р инж. Петър Николов, който е член на експертния екип на проф. д-р инж. Костадин Топуров, под чието ръководство и наблюдение се извършват ремонтните дейности по реновиране на мостовото съоръжение.

  Кметът Димов заяви "Винаги съм казвал, че за мен качеството на работа е на първо място, затова държа изпълнението и на дейностите по ремонта на това мостово съоръжение да бъдат на ниво." Градоначалникът опроверга слуховете, който се носят в обществото, че проектът е пропаднал и че не е осигурено пълното финансиране на обекта. "Нищо подобно. Финансовият ресурс е осигурен и се провежда изпълнението, под стриктния мониторинг на проектантите", подчерта Димов.

  На многобройните въпроси, защо ремонта започна преди зимния сезон и това налагаше временното прекъсване на дейностите, кметът поясни, че се започна в края на миналата година, защото тогава нивата на Марица са били най-ниски, което е позволило укрепване на колоните. "Тогава беше свободен и един от трите огромни крана, който трябваше да бъде използван. Колоните са укрепени, с изключение на тази в северната част, но тя може да се изпълни и на по-късен етап. Посоченият срок е условен. Досега имаше две спирания за по-дълги периоди, заради неподходящото време", заяви кметът.

  За подмяната на колоните от южния край на съоръжението е направен насип от около 3 000 тона камъни и почва, за да може коритото на реката да се стесни и да може да се работи по подмяната на колоните. Следва по-голямата част от този насип да се премести от противоположния край на моста, за да може да бъде подменена и северната колона на съоръжението.

  Ремонтът на моста, който от години е в пред-аварийно състояние, стана възможен, след предоставена целева финансова помощ от Министерски съвет в размер на 1 883 802 лева. Той започна в края на октомври миналата година.

  Повече може да видите в видеорепортажа към материала.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Км
   Кмете
   22 -3
   18:27, 27 апр 2021
   Кмете, твойто е мъркане под носа само и само да кажеш нещо. Защото няма по-големи балабурници от вас заедно директорката ти, която не е никакъв специалист и турен по герберски на този пост. Когато се започва такова съоръжение се преглеждат бюлетините и се вижда сезона на най-ниски води. За р. Марица това е перода Юни - Август. Вие с вашите капацитети избрахте сезона на най-високите води- зимните. Веднъж отложихте като казахте, че до Април ще свършите. Изглежда, че вие плувате само във високи води, щото кораба ви е много специален, гербаджийски и ви е позволено всичко. За вашите-нашите пари не мислите, но тези които обикалят постоянно, не ги питате. Какво ви е еня, че хората обикалят, че харчат средства за сметка на вашата "компетентност". Този директор трябваше до сега да е уволнен. Какво разбира от това строителство и въобще от строителство. Какво разбира от графици, от отчет на строителството и въобще от начините за строителство.
  • 2
   О.
   О. С. Т. А. В. К. А
   12 -3
   20:09, 27 апр 2021
   Оставка
  • 3
   Юл
   Юли
   15 -2
   21:11, 27 апр 2021
   Юли месец??? Дано да е тази година .
  • 4
   Ее
   Ее
   15 -3
   06:15, 28 апр 2021
   април 2022г. А иначе се работи с по 5 човека и почти никаква техника. Мафията така прави.Взема обект и го дава на селска фирма и когато тогава.
  • 5
   Х
   Х
   12 -1
   10:37, 28 апр 2021
   Ко беше...?!?
   Работа, работа,работа... хахахаха!
   Пълно излагане!
   С тези темпове е невъзможно да стане до юли.
   4-5 циганина имитират работа от месеци насам.
  • 6
   Ба
   Бай Хой(Кой)
   2 -1
   00:15, 29 апр 2021
   Гавра с хората... тези гробари имат нужда от лекарство..."Пиночет".
  • 7
   Ди
   Димитровградчанин
   0 0
   18:26, 2 май 2021
   По стечение на обстоятелствата ми се наложи да минавам покрай моста всеки ден по 2 пъти!Първия ден беше ударен за да се развали асфалта за да не може да се минава.Фадромата работеше с голяма злоба.Ей,викам си,тези не само ще спазят срока до края на март,ами и ще го съкратят!Да ама не!След заграждането с ламарина започнаха да работят 3 циганина с лопати,като хвърляха пясък от единия тротоар на средата и после на другия и то цяла седмица.Явно им омръзна и приключиха и така цял месец!Пусна се слух,че чакат спец.кран от Румъния(400 тонен)По някое време дойде един кран,вдигна стрелата за една седмица ....и си отиде,а моста си остана в същото състояние!И така до преди месец.Не знам за този месец,през който не съм минавал,как са организирали нещата,но при положение,че работят на една смяна и почиват събота и неделя....нямам думи!В същото време пътя,по който е отбито движението,в частта си от разклона за кв.Изгрев към Димитровград вече е с пукнатини,а няма и година от "асфалтирането му!

  Хороскоп за 11.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще отделите повече време на проблем, за който не сте подозирали, че може да се появи. Проявете разбиране и към нуждите на близък човек, помогнете му. Финансови придобивки ще дойдат тъкмо навреме и ще подпомогнат намеренията ви за ремонти или предстоящо пътуване. Не предизвиквайте никого днес, бъдете по-отстъпчиви.
  11 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате реален поглед върху събитията около вас, но освен това е нужно и да се действа. Ще постигнете повече, ако разумно разпределяте енергията си и не се хвърляте в излишни посоки, гарантиращи ви само умора. Нова любов ще вълнува някои от вас. Поне за сега запазете за себе си това хубаво чувство и не го обсъждайте с никого.
  11 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Моментът е подходящ да проявите твърдост и да действате безкомпромисно. Имате увереност в себе си, че действате правилно, остава само да я превърнете в действие. Не се колебайте - шансовете са на ваша страна. Резултатите ще впечатлят дори и вас. Помислете за бъдещи начинания. Откриват ви се много възможности в тази насока.
  11 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  През днешния ден бъдете достатъчно внимателни, не говорете неща, които можете да премълчите. Не е изключено някой от обкръжението ви съзнателно да ви въвлече в конфликтна ситуация. Добри новини ще разведрят настроението ви и ще ви посветят в нови за вас начинания. Следвайте своя вътрешен глас.
  11 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Хвърлете цялата си енергия в делата, които движите.Успехът си заслужава усилията. Ако успеете да заинтригувате и по-висшестоящи - тогава триумфът ви ще бъде пълен.
  11 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
  11 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви емоционално наситен ден сред приятна компания. Настроени сте доста купонджийски и без съмнение се чувствате добре на всяко място. Имате нужда от разтоварване, затова използвайте отдаващият ви се случай. Успехи сред противоположния пол ще ви накарат да се чувствате още по-добре. Не се колебайте да предприемете първата стъпка.
  11 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще събудите интереса на околните. Не всичко ще бъде по вкуса ви, но не си разваляйте настроението. Делата ви се развиват добре и вие много скоро ще го усетите. Имате възможността да започнете работа по проект, който отдавна ви привлича.
  11 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Бъдете сигурни, че ако поговорите спокойно с близък човек за онова, което ви тревожи, ще се почувствате значително по-добре.
  11 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  11 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  11 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори плановете ви за деня не включват делова активност ще се наложи да я проявите. Възможността, която ви се открива не е за изпускане и със сигурност ще съжалявате, ако не се възползвате по най-добрия начин. Ранния следобед ви очаква приятна изненада, този път свързана с интересуваща ви личност.
  11 май 2021
  Последни новини