Връщат проверките преди регистрация в КАТ

Проверките преди регистрирането на автомобил внос от Европа, които през 2007 година отпаднаха, отново да бъдат въведени при регистрация в КАТ. Това ще бъде предложено за гласуване в Народното събрание.

“От 2007 година е въведен един режим за регистриране на автомобили без да се извършва съответната проверка в масивите на Европол и Шенген. Знаете, че когато човек си регистрира автомобила и не бъде извършена такава проверка след това в последващите действия, влизайки вече с регистриран автомобил, той излиза вече като издирвано МПС за дадена застрахователна измама в ЕС и това веднага го прави от добросъвестен купувач в съучастник в даден вид престъпление”, коментира Цветанов.

Министърът е обърнал внимание и на това как вършат работата си пътните полицаи. “Благодарих на колегите за работата им по маршрутите към морето, но обърнах внимание на една съществена забележка – когато има тежко ПТП на възлов участък, който създава пречки за придвижването, да няма полицаи. Не мога да приема за нормално, че два километра по-нататък ще застане полицай, който ще следи за превишена скорост. Полицаят трябва да бъде на място и да регулира подобен участък”, заяви Цветанов. Той посочи, че полицаите трябва да работят в полза на обществото, а не само да санкционират гражданите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини