20 °C

Бил Гейтс се развежда

Основателят на американската корпорация Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда обявиха развода си. Гейтс публикува новината в понеделник в Twitter.

"След дълги размишления и много работа по отношенията ни взехме решението да разтрогнем брака си", се казва в изявлението. Според Бил и Мелинда Гейтс те не смятат за възможен "по-нататъшен напредък като двойка". В същото време те поясняват, че ще продължат да работят заедно в рамките на благотворителната фондация, която са създали.

Бил Гейтс и Мелинда Френч се ожениха през 1994 година. Те имат три деца.

"За 27 години отгледахме три прекрасни деца и създадохме фондация, която помага на хората по света да живеят здравословно и продуктивно", се казва в съвместното изявление.

Двойката не разкрива финансовата страна на развода. Бил Гейтс със състояние от около 130,5 милиарда долара е четвъртият най-богат човек в света според списание Forbes. Форбс класира Мелинда Гейтс като петата най-влиятелна жена в света в края на 2020 г.

От 2000 г. Бил и Мелинда Гейтс ръководят благотворителен фонд с приблизително 50 млн. долара. Основните области на работа на организацията включват борбата с опасните болести в развиващите се страни, здравните и образователните програми в САЩ. Чрез фонда са отпуснати стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавируса и за подпомагане на най-уязвимите в пандемията.

Основаната през 1975 г. от Гейтс и Пол Алън компания Microsoft е един от най-големите световни производители на софтуер за устройства, вариращи от персонални компютри до мобилни телефони. Седалището на Microsoft е в Редмънд, Вашингтон.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Пр
  ПР%
  6 -1
  11:52, 4 май 2021
  В действията на тази двойка винаги има скрит интерес, няма да се учудя, ако и това е някаква далавера.
  • Да
   дааа
   3 0
   18:48, 4 май 2021
   и аз това си помислих
 • 2
  13
  13
  5 -1
  16:34, 4 май 2021
  Да пукнат еврейските гадняри .Само злини причиниха на човечеството Ковида и хиляди други гадории.
 • 3
  Па
  Паржу
  1 0
  18:52, 4 май 2021
  От ваксината е
 • 4
  Ра
  Ракийца
  3 0
  21:02, 4 май 2021
  Какво да кажа дърти п.а.р.а.н.т.и.и
 • 5
  11
  11111
  0 0
  22:38, 5 май 2021
  От коя страна на снимката е мъжа???

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини