Полицейски шефове масово подават оставки. Преглед на националния печат

„Стандарт": Полицейски шефове подават оставки

Шефовете на областните дирекции на полицията в цялата страна масово подават оставки. Това са направили всички шефове на РДВР с изключение на София, чийто директор беше назначен преди дни. Оставките бяха поискани от МВР шефа Цветан Цветанов. Това обаче не означава, че всички те ще бъдат сменени. Кой ще остане, ще се реши след проверка във всичките 28 дирекции.

Началникът на полицията в Русе Светослав Първанов потвърди пред "Стандарт", че е дал оставка. Той оглави дирекцията на 21 април 2006 г.

До 15 дни ще се реши дали полицейските регионални началници в Пазарджишко ще останат на работа. Комисар Милен Манолов, началник на ОД на МВР-Велико Търново също каза пред "Стандарт", че си е подготвил оставката и през следващите 15 дни и неговата работа ще бъде наблюдавана, както и резултатите на всички служители от дирекцията.

Стандарти": Чиновници питали за мъжки крави

Много сериозни проверки тръгват от понеделник във всички областни земеделски дирекции и общински служби. Некомпетентните чиновници са един от основните проблеми на земеделието. Трябват не само хора, които знаят езици и работят с компютър, но и такива, които да не задават глупави въпроси за мъжки крави.

Това заяви в русенското с. Екзарх Йосиф зам. аграрният министър Цветан Димитров. Фермерите често нямат информация как да си попълнят документите и да получат полагащите им се пари. Според Димитров така и държавата губи средства точно в период на криза. Ще се засили контролът и върху другите служби в Министерството на земеделието.

Стандарт": Англичани и българка загинаха край Варна

Жестока катастрофа край Варна взе три жертви, сред които 13-годишно британче и леля му. При сблъсъка загина и 76-годишна българка. Трагедията стана късно в петък на разклона по пътя от Аксаково към Балчик. Колата, шофирана от 55-годишната Дженифър Маклауд, не спряла на стоп и била пометена от автобус. Двете жени на предната седалка загинали на място. По-късно в болницата е починало и 13-годишно момче, което седяло отзад с 9-годишното си братче. Двете деца били племенници на англичанката. Маклауд дошла в началото на годината у нас и се заселила в добричкото с. Ловчанци, разказа кметът Иван Желязков. Британката си купила голяма къща и в момента й правела ремонт. Малко преди лятото тя довела децата на сестра си - 13-годишния Пол и 9-годишния Дилън, който единствен оцеля.

24 Часа": Спипаха хероин за 5 мил. лева, скрит в тайници на кола

70 килограма хероин на стойност около 5 милиона лева беше открит при митническа проверка на ГКПП - Лесово, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Ямбол.

В 9.00 часа тази сутрин микробус „Рено" с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин се опитал да влезе от Турция в България, натоварен със 142 пакета хероин, укрити в специални тайници в пода на колата. При първия оглед са открити 30 пакета с наркотичното вещество, но минути по-късно е открито и останалото количество.

Труд":  Лихвари давали 20 лв., а прибирали по 2000

 Антимафиотите и Икономическа полиция - Сливен, задържаха банда лихвари, рекетирала бедни хора от ромския квартал "Надежда" със заеми срещу ужасяващата лихва от 100%.

В ареста за 72 часа са 44-годишният М. Ч. - Бузето, П. М. - Пончо (34 г.), Я. Я. - Ташунко (28), и Ангел Радев - Алиш (21). И четиримата са от ромското гето.

Полицаи направиха аналогия между тях и прочутите лихвари Зрънкови, които тормозеха видинската ромска махала.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини