Стройна фигура? Много просто

Ако искате да се вталите, трябва да знаете, че красивите фигура и външност зависят от цялостното ви здравословно състояние. Предлагаме ви да внесете в ежедневието си няколко навика, които ще ви приведат в супер форма!

1. Отпускане

Стресът е една от основните причини за натрупване на излишни килограми. За да понижите въздействието на стресовите ситуации върху здравето ви, трябва да се възползвате от техника за отпускате. Седнете удобно, вдишвайте дълбоко въздух и издишайте максимално бавно. Изпълнявайте упражнението 1-2 пъти на ден по 5-10 пъти.

2. Вредни навици

Откажете се от алкохола и пушенето. Известно е, че дори малкото количество вино способства качването на килограми. А за пушещите жени това важи в 2 пъти повече.

3. Хранене

Повишете консумацията на зърнени продукти, зеленчуци и плодове. Така ще нормализирате обмяната на веществата и ще регулирате теглото си.

4. Вода

Трябва безусловно и редовно да изпивате на ден поне 2 литра вода.

5. Кости

Остеопорозата е заболяване, което отслабва костите ни. При нея слабият гръбначен стълб е силно затруднен да издържи тялото. За да предотвратите развитието на болестта, е необходимо редовно да приемате калций. Ако сте прехвърлили 50-те години, ежедневната норма е около 19 микрограма, ако сте под 50 г. – 15 микрограма.

6. Спорт

Редовното трениране на мускулите и натрупването на мускулна маса ще ви помогне в борбата с излишните килограми. Ефектът от заниманията ви с фитнес, например, ще бъде по-осезаем, ако се придържате към режим – 45-60 минути 5 пъти в седмицата.

7. Стойка

Когато държите гърба си изправен, вие трените мускулите на корема си. Като резултата стойката ви става значително по-стройна.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини