До обяд ще има слънце, след това ще се заоблачи и се очаква дъжд с гръмотевици

Днес преди обяд - слънчево. След обяд от запад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До полунощ на места в северозападната половина от страната ще превали и прегърми. В западните райони има условия за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има локални значителни количества, възможни са градушки. До полунощ явленията там ще отслабнат, но през нощта срещу четвъртък на места и на изток ще има превалявания, предимно слаби. Вятърът от изток-югозиток в Източна България временно ще се усили и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините преди обяд ще е слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, но с развитието на купесто-дъждовната облачност ще има и временни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

5 градуса е температурата в ранното утро на 12 май в Смолян. Сутринта ще бъде слънчево, но след това ще се появят облаци и на места се очакват краткотрайни интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Максималната температура ще достигне 18 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини