Външно готово да съдейства на САЩ за по-нататъшното разкриване на Пеевски, Божков и Желязков

Външното министерство на България е готово да съдейства за по-нататъшното разкриване на Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и останалите с наложени санкции от Държавния департамент на САЩ.

В позиция, изпратена до медиите, министерството заявява, че върховенството на закона е в основата на демократичния процес на всяка правова държава.

Цялото становище на МВнР:

"Във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона „Магнитски" спрямо български физически и юридически лица МВнР заявява:

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред. В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес".

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ге
    Георги
    2 -3
    21:49, 2 юни 2021
    Държавния Департамент на САЩ , нали сме в Европейския съюз, какво търсят тука , на десетки хиляди километра.
    Искат всичко да контролират , всички държави , всички фирми , всяко семейство , всеки от нас , всяко мнение , различно от тях , кога разговаряш, кога ходиш до тоалетна , кога дишаш , кога...? ,
    кога...? и.т.н
  • 2
    D.
    D.C.
    1 0
    22:40, 2 юни 2021
    ******* спазари ортакът си Ш и ш и, за да спаси кожата си.
  • 3
    Ба
    бат Танас
    0 -2
    23:07, 2 юни 2021
    Гледам двете национални телевизии и хамериканците дойдоха и набиха канчето на нашия измислен президент и тоя нашия мунчо си глътна езика, забрави българския и засрича на американски, бетер Стоичков. Развалиха му дослука със черепа.
  • 4
    Му
    мунчо
    1 0
    06:12, 3 юни 2021
    нека да ни набият канчето малко
  • 5
    АБ
    а бай хОй
    1 0
    06:46, 3 юни 2021
    пак ли е чист и в бяло
Последни новини