Интерактивна карта на секциите в чужбина за изборите на 11 юли

Важно е също да знаете, че това са одобрените досега места от ЦИК. При липса на желаещи за членове на секционна избирателна комисия или помещение, секция може и да няма. Но със сигурност пък ще има нови секции. Информацията ще бъде актуализирана и тук.

В деня на изборите е достатъчно да изберете най-близката до вас секция и да поискате упътвания. След това навигацията ще ви заведе до секцията.

Министерството на външните работи очаква този път да бъдат разкрити рекорден брой секции за гласуване в чужбина - между 800 и 850. На предишните избори на 4 април българите в чужбина можеха да гласуват в 464 секции.

Автоматично вече са открити 568 секции извън страната. Те са на местата, където през последните 5 години са се провели избори и са гласували поне 100 души.

Допълнителни секции ще бъдат отворени и в градовете, където най-малко 40 души подадат заявление за гласуване и се намерят доброволци и помещение за секционна избирателна комисия.

За целта може да попълните електронно заявление за гласуване в секция извън страната, което се намира на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Крайният срок да го направите е 24:00 часа българско време на 15 юни 2021 г.

Картата ще бъде актуализирана при одобряването на нови секции извън страната и обявяване на адресите им.

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини