Куче извади от водата давещо се еленче и се сприятели с него

6-годишен голдендудъл (кръстоска между пудел и голден ретривър) на име Харли от САЩ стана знаменитост в социалните мрежи, след като спаси малко еленче от удавяне в езерото.

Харли живее на брега на езерото със собствениците си Ралф и Патриша Дорн, бивши военни. Харли също е "служил" - няколко години е работил като терапевтично куче с деца и възрастни хора.

Очевидно навикът на Харли да се грижи за другите не е изчезнал, казват собствениците му. Кучето се разхождало край къщата на брега на езерото и чуло блеенето на давещ се елен. Харли се хвърлил във водата и извадил малкото на брега. Харли облизал еленчето го и проверил дали всичко е наред. Когато то  изсъхнало, избягало в гората, а Харли се върнал в къщата.

Но на следващата сутрин кучето започнало да тича из къщата и да гледа през прозорците. Щом собствениците го пуснали навън, то хукнало да търси новия си приятел. За изненада на семейството, еленчето скоро притичало към спасителя си и приветливо размахало опашка. След като се уверил, че малкото е добре, Харли се успокоил.

Собствениците на Харли публикували видео и снимка от спасяването в социалните мрежи и те мигновено станали вирусни. Споделени са вече 257 000 пъти. Много от коментарите са благодарствени думи към кучето. "Бяхме изумени", каза Патриша пред репортери. "Нямахме представа, че историята ще предизвика такъв резонанс".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Наблюдател
    3 0
    15:16, 21 юни 2021
    Благородно животно,научено да спасява и да се грижи за другите.Адмирации.
  • 2
    00
    007
    1 0
    20:49, 21 юни 2021
    крайно време е и негово величество човекът да мине подобно обучение , защото в момента само мрази и не помага никому.
Последни новини