Демонстрират пред жители гласуването с машини на 5 юли в Димитровград

Във връзка с подготовката за произвеждане на избори за членове на Народно събрание на Република България, насрочени за 11.07.2021г., в спортна зала „Младост” ще се проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии на 05.07.2021г. от 10.30 ч. за СИК от 1-ва до 91-ва, съобщават от местната администрация.

Председателите на секционните избирателни комисии ще получат методически указания, както и съставите на СИК, с цел организация за получаване на изборните материали и подготовка на изборните помещения.

За времето на провеждане на обучението са осигурени две демонстрационни машини, с цел разяснение работата на СИК в изборния ден.

От общината призовават участниците в обучението да спазват противоепидемичните мерки.

Също така на 05.07.2021г. на Централната алея на бул.”България” /срещу новата автогара/, с цел обхващане на по-широк диапазон от преминаващ пътнико поток, ще бъдат позиционирани две специализирани устройства за машинно гласуване /СУМГ/ в часовете от 14.30ч. до 19.00ч., на които желаещите жители на общината могат да се запознаят с начина на работа на СУМГ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини