59-годишен мъж от с. Рогозиново с обвинение за купуване на гласове

    59-годишен мъж от харманлийското село Рогозиново е привлечен като обвиняем за изборна търговия.

    В периода между 15-ти март и 4-ти април в селото той е предложил и дал на четири души парична сума на обща стойност 910 лева, а целта е била в замяна те да упражнят правото си на глас в полза на определена политическа партия на проведените на 4-ти април избори за Парламент.

    Досъдебното производство по случая е образувано на 3-ти юли. Служители на РУ в Харманли и на Областната дирекция на МВР в Хасково са извършили претърсване и изземвания в две постройки на територията на бившия стопански двор на с. Рогозиново.

    При обиските в една от постройките е била открита тетрадка с изписани в нея имена на български граждани.

    В хода на производството са извършени множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително на 4 лица пред съдия,претърсвания и изземвания, разпознавания, изготвена е експертиза.

    По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който обвиняемият е предложил на четирима от тях и им е дал различни суми пари, за да гласуват за конкретна политическа партия.

    Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

    Действията по разследването продължават под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение – Харманли.

    Справката в отразения в ЦИК протокол от секцията в с. Рогозиново за резултатите от гласуването на 4-ти април показват, че право на избор в единствената секция там са имали 110 души. От тях до урните са отишли 59. Действителните гласове са 57.

    22 са бюлетините, пуснати за Коалиция ”БСП за България”, по двама избиратели са гласували за ДПС и “Изправи се! Мутри вън!” , по един глас има за “Републиканци за България” и Движение на непартийните кандидати. Петима са избрали “Има такъв народ”, а 24 са бюлетините, пуснати за Коалиция ” ГЕРБ-СДС”.

    По 13 преференции има за кандидатите на ”БСП за България” и ” ГЕРБ-СДС” и една за “Републиканци за България”.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ам
      ами
      7 0
      16:43, 12 юли 2021
      А в Република как е?
      • Sv
        Svetoslava Lazova
        8 -1
        17:45, 12 юли 2021
        А република са мои хора сички
    • 2
      Sv
      Svetoslava Lazova
      1 -1
      17:47, 12 юли 2021
      Мъжете де с гореща кръв
    Последни новини