Министрите в сблъсък за минималната заплата. Преглед на националния печат

Новинар": Брюксел връща за поправка четири програми за 6 млрд. евро

 Премиерът Бойко Борисов ще проведе разговори с председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу на 9 и 10 септември във връзка с исканата отсрочка за спрените съгласувателни процедури. Това съобщи външният министър Румяна Желева в понеделник при представянето на политическия си кабинет. Критиката на Европейската комисия към България е, че четири оперативни програми в областта на транспорта, техническата помощ за изграждане на административен капацитет, социални фондове и конкурентоспособност не отговарят на регламента, който регулира критериите, за да могат тези критерии да бъдат оперативни, поясни зам. външният министър Красимир Костов, отговарящ за европейските въпроси.

 

„Труд": Министерски сблъсък - за пенсии и заплати

 Само месец след като дойде на власт, в новото правителство настъпи разнобой. Очаквано в сблъсък за пари влязоха социалният и финансовият министър. Според Симеон Дянков минималната пенсия и заплата не трябва да се увеличават до 2013 г. Обричаме хиляди на бедност, заяви колегата му Тотю Младенов.

 

 „Дума": Шефът на АЕЦ "Козлодуй" подаде оставка

Подавам оставката си пред ръководството на Български енергиен холдинг, който е принципал на АЕЦ "Козлодуй". Това обяви официално вчера изпълнителният директор на атомната централа Иван Генов. Той потвърди, че не може да приеме дадените оценки за лошо управление на АЕЦ "Козлодуй", след като централата завършва полугодието с 54 милиона лева чиста печалба. По думите му тя се дължи на добрата реализация на произведената електроенергия по договори за продажба на свободния пазар в условията на "сринат" енергиен пазар в региона.

 

„Сега": Уволниха шефовете на НЕК

Изпълнителните директори на Националната електрическа компания Любомир Велков и Мардик Папазян са уволнени заради слабите финансови резултати на компанията в следствие на лошия мениджмънт. Това съобщи зам. председателят на Българския енергиен холдинг Тенчо Попов.

 

24 Часа": Главният трудов полицай уволнен за пасивност

Шефът на Главната инспекция по труда Гълъб Донев е освободен, съобщи социалният министър Тотю Младенов. Причината е, че е бил пасивен и за 1,5 г. на поста посетил само 3-4 пъти областните инспекции по труда. Същевременно в разгара на проверките на нарушенията в предприятията станало ясно, че инспекторите масово са в отпуск, работят само двама-трима, а началниците им също почиват.

 

Дума":  Цачева съкращава готвача на парламента

Хранителният комплекс може да бъде изваден от структурата на Народното събрание и там, където има такава база, на търговски начала, било на конкурс, на търг, да се отдава на хора, които с това се занимават и да го стопанисват. Това съобщи вчера в Плевен председателят на парламента Цецка Цачева. Според нея новата структура на администрацията на НС ще е по посока на оптимизирането на нейните функции. Според запознати с практиката, причина парламентът да има собствен хранителен комплекс са депутатите, които имат претенции относно хранителния си режим. Освен това на парламента излизаше по-евтино да продава яденето по себестойност, а не с надценка на фирма-доставчик.

 

Стандарт": Влизаме с чип в Ректората

Камери ще наблюдават възловите точки в Софийския университет от първи ноември. След това ще бъдат въведени и електронни карти за влизане. Това съобщи ректорът проф. Иван Илчев вчера. Целта е да се въведе по-строг контрол на входа, да се следи за реда и да се намалят кражбите. Мисля, че Ректоратът е най-голямата обществена сграда у нас със свободен достъп, изтъкна Илчев.

Около 250 000 лева ще бъдат дадени за повишаване на сигурността в университета. Камерите са само първият етап от тези мерки и ще излязат около 30 хил. лв. Предвижда се още в Алма матер да се влиза с електронни карти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини