Въоръжени отвлякоха украински самолет в Афганистан

Миналата седмица украински самолет, който трябвало да евакуира украински граждани от Афганистан, е бил отвлечен от неизвестни нападатели и откара други пътници до Иран. Това съобщи във вторник, 24 август, зам.-министърът на външните работи на Украйна Евгений Енин.

"Самолетът ни беше отвлечен от други хора. Във вторник (миналата седмица) всъщност ни беше откраднат самолет - той отлетя за Иран с неизвестна група пътници на борда, вместо да изведе украинците", каза Енин по Радио Хромадске, без да уточнява как е завършил инцидентът.

Външният зам.-министър на Украйна допълни, че следващите три опита за евакуация на граждани също са неуспешни, тъй като пътниците не могат да стигнат до територията на летището в Кабул.

По-рано през деня генерал Стивън Лайънс, ръководител на Транспортното командване на ВВС на САЩ, заяви, че остават значителни заплахи за излитащите и кацащи самолети на летището в Кабул.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    който да накаже нападателите
  • 2
    Ед
    Един от Вас
    1 0
    14:46, 24 авг 2021
    Проверявайте информацията! Никой не го е отвлякъл! Богати афганистанци са го фрахтували за да ги откара в Иран. Те украинците са по-продажни и от нас.
Последни новини