Подредиха изложба от книги с автографи на видни личности

Изображение 1 от 6

    Изложба от подбрани книги с автографи на видни личности беше подредена днес в заемната за възрастни е Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

    Експозицията е подготвена от библиотекарят Лиляна Стоянова. Изданията са от фонда на библиотеката и са дарявани или закупувани от културната институция през годините. Сред авторите на автографи има двама президенти – Желю Желев и Георги Първанов, бивши министри и величия от социалистическото минало, историци, академици, писатели и творци.

    Специално място в изложбата е отредено на книгите с автографи на носители на националната и международната литературни награди „Пеньо Пенев“, както и на творци от Димитровград и общината. В изложбата присъстват както личности от България, така и чуждестранни гости, посещавали библиотеката.

    „Мисля, че е една интересна изложба, която представяме на вниманието на гражданите, защото когато една книга има автограф от автора, тя носи един по-особен емоционален заряд и връзка с читателя“, каза Лиляна Стоянова. Тя уточни, че някои от книгите могат да бъдат заемани, но има и единични екземпляри, които могат да бъдат разгледани на място.

    На откриването на изложбата присъстваха зам.-кметът на община Димитровград Яшо Минков и главният архитект на общината Елисавета Георгиева. Зам.-градоначалникът поздрави домакините за инициативата.

    Инициативата е част от програмата за празника на Димитровград по повод 74 години от създаването на града.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      Дидко пискюля
      3 0
      20:39, 30 авг 2021
      Каква видна личност е Зелю Зелев ако мога да попитам ? Това е дегенерат първа степен!
    Последни новини