С празничен концерт и уникално пиротехническо шоу Димитровград отбелязва своя празник

На 2 септември 2021г. Димитровград ще отбележи 74 години от своето създаване. Празничният ден ще започне с представянето на календара на община Димитровград за 2021/2022г. Календарът е уникален с това, че началото в него започва с отброяването на месеците от септември до септември. Сам по себе си календарът има висока художествена стойност. В новият календар на Община Димитровград за 2021/2022 г. продължава представянето на художници, трайно присъстващи във  фонда на ХГ "Петко Чурчулиев", както и такива, свързали живота си с Димитровград , тематично обединени от определен цвят. Този път на фокус е  СИНИЯТ цвят. Корицата е на Георги Стойнев „Пейзаж в синьо“. Събитието ще се състои от 12.00ч. в лятната градина на Историческия музей.

В 18.30ч. в зала "Гросето" в тържествена сесия ще заседава Общински съвет-Димитровград, а от 20.00ч. изпълненията на Забавно-духов оркестър и военна рота ще сложат началото на кулминационната програма на Празника на града. С тържествено издигане на Националното знаме на Република България ще започне на официалната част от празничното събитие на площад "България". 

Уникално грандиозно пиротехническо шоу очаква жителите и гостите на града по повод 74-годишнина на Димитровград. Проектът със светлините ефекти от зарята над пл."България" е създаден специално за Празника на града.

Концертната програма ще продължи с концерт на едни от най-известните и талантливи музиканти на България D2 и специалното участие на Станислав Сланев-Стенли. Техните песни са хитове: „Нямаше кой да ни каже”, „Ледено момиче”, „Две следи“, „100 години”.. ! 

D2 са в състав:

Димитър Кърнев – китара и вокал

Васил Вутев – ударни, перкусии

Александър Обретенов – бас

Деян Каменов – вокал

Радостин Василев – китара, вокал

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини