Катя Панева обяви, че първата крачка против драстичното увеличение на цената на водата в Димитровград е направена

Димитровградският представител в Народното събрание - Катя Панева от "Демократична България"  обяви чрез страницата си във фейсбук, че законопроектът за диференцирана цена на водата бе подкрепен от депутатите на първо четене в комисията по околна среда и води.

С промените в Закона ще се даде възможност на ВиК дружествата да определят диференцирани цени на водата за различните територии в една ВиК асоциация. В момента това е невъзможно и за една обособена ВиК територия, където има един оператор, действа принципът за единна цена. Тази промяна в закона ще даде възможност след приключването на консолидацията на всички ВиК оператори в областта, цената на водата за територията на димитровградска община, както и в останалите общини в областта, да не се вдигне двойно до цента в областния град Хасково, където в момента един кубик струва 3,50лв., а в Димитровград 1,86лв. Увеличение на кубик вода за димитровградчани ще има неминуемо, но то няма да бъде толкова драстично, за това до момента лобираха кметът Иво Димов и народният представител Катя Панева.

"Скъпи приятели, изключително съм щастлива, защото законопроектът за диференцирана цена на водата бе подкрепен от депутатите на първо четене в комисията по околна среда и води!
Това е водещата комисия, която гледа промените, които предлагам. С тях ще се даде възможност на едно ВиК дружество да определя различни цени на обособената територия, която обслужва. Освен това, ще се позволява на водните дружества да намалят цената на водата, когато тя е забранена за пиене от компетентен орган!
Ще “натискам” колкото е необходимо законопроектът да мине и на второ четене, след което да влезе и в пленарна зала. Да, знам, че дните на този парламент са преброени, но има шанс промените в закона да бъдат гласувани и от това Народно събрание. Дори и това да не стане вече прокарахме пътя! Доказахме, че тези промени са възможни и не са опасни, както ни лъгаха години наред!!!", написа Панева.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Брей
    9 -1
    18:07, 9 сеп 2021
    Брей, голям спасител. Като баща си. Хубаво ни оправи. Само, че като гледаме тяхното имане не е само от честна работа. Имаше едни партийни държавни пари които отидоха целенасочено само в един джоб.
    • Ей
      Ей
      4 0
      20:10, 9 сеп 2021
      И от самолет се вижда !
Последни новини