Нови 2 контейнера за текстилни отпадъци поставиха в Димитровград

Два нови контейнера за текстилни отпадъци са поставени в Димитровград, като така те стават общо 8 на територията на града. Последните 2 контейнера са поставени срещу блок 3 на ул. "Софронии Врачански", както и зад блок 19 на бул. "Димитър Благоев".

От фирмата инициатор са дали информация, че от контейнерите в Димитровград се извозват голямо количество текстил  за рециклиране. Извозването на отпадъците се извършва всяка седмица в четвъртък, ни информираха от общинската администрация.

Чрез тези контейнери, димитровградчани могат да предават за рециклиране свои стари дрехи, обувки или друг домашен текстил. Продуктите, които гражданите могат да предават в контейнерите за текстил, трябва да са чисти и годни за употреба. Могат да се предават дрехи, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси или друг домашен текстил. Подготвените за предаване продукти трябва да са опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащият се отвор над дръжката. Контейнерите са метални, конструирани така, че да не може да се вади тяхното съдържание и да се разхвърля наоколо. Годните за употреба дрехи ще бъдат изпращани за повторно използване в по-слаборазвити страни, а тези в по-лошо състояние ще бъдат рециклирани. 

Местата на контейнерите в Димитровград :

ул."Отец Паисии" на завоя пред сградата на Градска библиотека;

ул."Иван Вазов", пресечката с бул."Г.С.Раковски" / в близост до светофара пред Църквата/;

бул."Г.С.Раковски" на отсрещния тротоар срещу бензиностанция "Вито";

бул."Ст.Стамболов" на ъгъла зад блок №4 /по пресечката към новия Еконт/;

до спиркатата на бул."Хр.Ботев" №38;

ул."Хр.Г.Данов" срещу входа на ОУ "Алеко Константинов".

ул. 'Софронии Врачански" 3

бул. "Димитър Благоев" 19

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини