МРРБ чака среща със собствениците на пътностроителните фирми. Протестите продължават

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков каза пред журналисти, че ръководството на Министерството очаква среща със собствениците на пътностроителните фирми, за да обсъди казуса с неразплатените средства за извършените от тях дейности по републиканската пътна мрежа.

По-рано днес пред журналисти Лазар Лазаров - изпълнителен директор на ББК "Пътища", каза, че на срещата в МРРБ влизат представители на ръководството на камарата и собственици на фирмите.

Ако са дошли, веднага да заповядат собствениците на фирмите, каза Шишков и допълни, че решаването на проблема може да стане само със собствениците на фирмите, защото става дума за договори между държава и фирмите и за решаване на юридически проблем. Шишков каза, че всяка предишна година фирмите са изпадали в подобно положение - "да чакат едни пари, които не са ги имали нито в договорите, нито в бюджета на държавата, винаги са ги получавали в края на годината" и попита защо сега се протестира и защо се отказват преговори. По думите на заместник-министъра огромна част от фирмите са получили достатъчно пари, за да могат да плащат заплати на работниците си.

Петнадесет минути след като представителите на пътния бранш влязоха на преговори в МРРБ, те излязоха при протестиращите и обявиха, че от министерството не искат да има среща. Това е подигравка, докато хората стоят на дъжда, никой не дойде петнадесет минути да ни обърне внимание на справедливите ни искания, каза Лазаров и поиска оставка на ръководството на МРРБ. Искам премиерът да види какви хора е назначил за втори пореден път, президентът да види какви хора е назначил, обърна се към протестиращите Лазаров.

Председателят на Управителния съвет на Българска браншова камара "Пътища" Стефан Чайков потвърди, че на срещата в МРРБ никой от ведомството не е дошъл. Той заяви, че протестите продължават. Очевидно ще ескалират, допълни Чайков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    A
    A
    0 0
    12:59, 8 окт 2021
    Вместо да се обърне внимание на проблема, те си говорят че пари са дали. Тези хора защо тогава ще стоят на дъжда? Защото са си взели заплатите и нямат какво да правят?
    Пълна неграмотност от държавните институции, подаваме си горещ картоф.
    Трябва промяна
    • Ши
      *********
      0 0
      13:05, 8 окт 2021
      Тъп си, крадльо тиквен.
  • 2
    Dh
    dhgf
    0 0
    13:44, 8 окт 2021
    МРРБ са най-големите измамници, не знам защо точно те трябва да говорят с другите измамници, а не АПИ.
Последни новини