Aгент на ФСБ намерен мъртъв пред руското посолство в Берлин

Германските служби за сигурност смятат, че мъж, намерен мъртъв на улица пред руското посолство в Берлин миналия месец, е бил агент под прикритие на руската специална служба ФСБ, информира германското списание "Шпигел".

Тялото на 35-годишния мъж е открито рано на 19 октомври, уточнява списанието и допълва, позовавайки се на източници от службите за сигурност, че мъжът е паднал от горен етаж в посолството.

Берлинската полиция е отказала коментар и насочи всички въпроси към прокуратурата, която не е била открита за коментар. По-рано не беше съобщавано за откриването на тяло пред руската дипломатическа мисия.

Източници от службите за сигурност са уточнили пред списанието, че не е ясно как дипломатът е паднал и какво е причинило смъртта му. Руското посолство не е дало съгласие за аутопсия.

Мъжът, чието име не е назовано, е официално посочен като втори секретар на посолството. Той също така е бил роднина с базиран в Русия висш офицер от второ главно управление на ФСБ, което се занимава с борбата с тероризма.

"Шпигел" цитира руското посолство, което казва, че инцидентът бил "трагичен инцидент", който нямало да коментира "по етични причини". Посолството не е отговорило на искане на "Ройтерс" за коментар по информацията на "Шпигел".

Говорител на германското външно министерство каза на редовна пресконференция днес, че германското правителство е знаело за смъртта на руски дипломат в Берлин, но не може да даде никакви подробности.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини