Стотици се сбогуваха със загиналите в Охрид

Стотици граждани се сбогуваха със загиналите в трагичния инцидент в Охридското езеро. В Пирдоп беше извършено общо поклонение пред тленните останки на 14-те жертви от Пирдоп, Антон, Мирково и Златица.

Опелото за 15-тата жертва от трагичния инцидент бе в гробищния парк на село Рибарица. Телата бяха изпратени с траурни процесии до родните им места. Днешният ден е обявен и за Ден на траур в Пирдоп. В община Антон продължава осемдневният траур – по един за всяка жертва от селото.

Сградата на читалище „Напредък“ не успя да побере всички, дошли да кажат „Последно сбогом“ на жертвите в Охридското езеро. Дълго време те се редиха на опашка, за да отдадат последна почит на техните близки.

В Пирдоп днес хората изпратиха 14 от загиналите. Близките на 15-тата жертва Динка Гущанова се сбогуваха с нея в родното й село Рибарица. Сред официалните лица, които дойдоха за поклонението, бяха външният министър на България Румяна Желева, кметът на Охрид Александър Петревски, външният министър на Македония Антонио Милошоски.

Желева отказа да даде коментар след приключване на поклонението, но тя се сбогува поотделно с всеки един от загиналите.

Кметът на Охрид заяви, че е дошъл да изкаже лично съболезнования на семействата на загиналите, но каза, че неговата община не може да помогне много за разрешаване на трагедията в Охридското езеро.

Кметът на Пирдоп Антоанета Илиева заяви, че три местни фирми са заявили желание да дарят по 3000 лева на семействата на загиналите в града.

Сред дошлите на поклонението бяха и част от оцелелите в трагичния инцидент. Те споделиха, че все още им е трудно да повярват, че всичко това наистина се е случило.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини