25 новозаразени с Ковид-19 в Хасковско, болна лаборантка и служители в детски градини

25 са новите случаи, диагностицирани с Ковид-19 през изминалото денонощие. Положителни тестове има регистрирани в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград. Тополовград и Симеоновград. В болнични заведения се лекуват 242 души.

Сред новите случаи са учителка от ДГ „Зорница“ Свиленград, под карантина са 19 деца, учителка и помощник възпитател, с COVID-19 е готвачка от ДГ „Детелина“ Свиленград-клон Момково, карантинирани са 3 деца, учителка, помощник възпитател и домакин.

Положителна е и лаборантка от СБАЛО Хасково.

Битката с болестта през последните 24 часа са загубили 3-ма души, на възраст от 57 до 77 години, от общините Хасково и Димитровград. Всички те са били с придружаващо сърдечно заболяване.

От началото на пандемията в област Хасково от Ковид-19 са заболели 15499 души, излекуваните са 11 207, а починалите - 974.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ве
    Веси
    20 -12
    09:31, 15 ное 2021
    Реших да си направя експеримент, тъй като очевадно съм дамгосана от Властите, като здрав човек и поради тази причина не мога да получа фашисткия идиотски „зелен сертификат“.
    И отидох да си направя тест за антитела, да видим, аджеба, какво ще излезе.
    Резултатът ми е наличие на 61,12 BAU/ml, което е далеч над референтните стойности.
    Веднага се консултирах с лабораторен лекар, както и с вирусолог, които ми обясниха, че очевадно съм се сблъскала с Ковид и че и при тази измислена „нова мерна единица“ си имам достатъчно антитела. Разбира се, много подробно ми разясниха и на медицински език какви безумия се творят в МЗ и че спуснатата норма от „150 ВАU/ml“ /за да се сдобиеш със зелен сертификат/ е напълно изсмукана и скарана с всички медицински норми, но пък прекрасно обслужваща здравния фашизъм.
    И така: През изминалите две години даже не съм кихнала, нито съм се разболявала, очевидно обаче съм изкарала Ковид без изобщо или да разбера, или – само за това имам болестен спомен – когато в началото на 2020 ме хвана вирус /тогава все още не бе истерясал тотално света заради Ковид, имаше го, но истерията не бе налазила още, такава, каквато последва в кресчендо/ и кихах, кашлях и се лекувах с подръчни средства, както човек прави при всеки вирус или настинка.
    И сега питам аз – фашизоидните кацаровци и компания дежурни „спецове“ медицински, които не слизат от телевизора, психопатийно облъчвайки населението, поради каква причина измислената ви „норма“ ме прави дамгосана, като здрава, че и с антитела, че да ми забранявате да се движа свободно?!
    Призовавам всички честни и необлъчени, и незомбирани лабораторни лекари, тясно свързани с имунологията, да излязат със становище за измислените „нови норми“ и „нови мерни единици“ и да забият едно словесно кроше в мутрите на кацаровци и фашизма им!
    Сега си представете колко хора в България, като мен, имат достатъчно антитела, което означава, че даже не са разбрали, че са се срещнали с Ковид, и които Властите дори не се знаят колко са. Което означава пък, че огромна част от населението е минало вече през болестта, за да го затварят като стадо в кошара.
    Само и само за да си пробутат ваксините!
    Защото, като гледам, по света и у нас, МАСОВО се разболяват ваксинираните, а не преболедувалите, придобили естествен имунитет.
    • Ис
      Иска ти се
      16 -16
      09:57, 15 ное 2021
      Сега иди и им каже на тези вирусолози дето са ти казали всичко това да си хвърлят дипломите и да не се занимават повече с медицина. Нито мярката е измислена нито имаш достатъчно антитела. Това накратко. Разболяват се всички. И преболедували, и ваксинирани и останалите. Разликата е в протичането .Няма ваксина срещу изменчиви вируси, като грипния и Корана, която да пази вечно. Но както и да е.
      Нито цигарите, нито боклуците в храната, нито висенето във Фейсбук са отнета свобода и фашизъм. Там доброволно сме се набутали и всичко е наред. Но ваксините са. Ок. Така да бъде. И това е избор. Но с цена. И си я плащаме яко. Починали, фалирали бизнеси - всичко
    • Ха
      Хаха
      11 -12
      10:02, 15 ное 2021
      Шматка коронавирусите са над 10 и цял живот сме живяли с тях ,а сега бодене и ограничения -това ако не е фашизъм ти си си роден роб !!!
    • Па
      Папи
      14 -16
      10:27, 15 ное 2021
      150 антитела не са ти достатъчни, камо ли 61, делтата те сваля за 4 дни докато още организъма се опитва да възобнови производството на антитела може да си в много тежко положение. Поздравявам те за избора ти да не се ваксинираш, само така ще се избави обществото от "умниците", специалисти по всички въпроси, които не са прочели никаква научна литература, а се информират от фейсбук и от един познат ми каза. На всички антиваксъри им пожелавам късмет!
    • Ед
      Едно мръсно племе
      11 -7
      12:21, 15 ное 2021
      Успя да настрои страхливите срещу нормалните. И най -вероятно щеске стигне до бой.
    • Ъ4
      ъ4564
      7 -6
      12:31, 15 ное 2021
      Иди се ваксинирай...
  • 2
    До
    До ха ха
    14 -1
    10:22, 15 ное 2021
    Прав си. Дори са повече от 10. Но всички си ги познаваме , срещали сме се с тях и си живеем. Този не го познава никой. Сега почваме да се разболяваме и да градим имунитет. Имунитет се гради с преболедуване и ваксинация. Колкото по бързо всички се запознаят с него , толкова по бързо ще отмине и няма да може да мутира бързо. Това е. Инфекциозната логика. Какво си мислим ние за природата и вируса няма значение
    • Да
      Да
      8 -6
      10:27, 15 ное 2021
      Аз мисля че при тия ужасии които ни разправят колко активен тоя вирус и колко ебе любоитни всички би трябвало да имаме имунитен в ротивен случа не е никакъв вирус.Освен това почти всички страни с над 70% фалшиво имунни пак са с много заболели и с ограничени права.Така че истината се крие някъде другаде
  • 3
    Гр
    Гражданин
    8 -11
    13:26, 15 ное 2021
    Учители, лаборанти не трябваше ли вече да са ваксинирани задължително като в белите държави!
    Който не е ваксиниран вкъщи, в неплатен отпуск. Какво е това чудо на сила да ни заразяват и разболяват децата ни.
    • ИВ
      И вкъщи да са скрити
      3 -2
      17:15, 15 ное 2021
      Ти оак ще су криел муцуната в миризливите килоти на жена си. Страхливец възпитаван е страхливец за цял живот. Перфектна маша на глобалистите си. С радост бих ти разбил простата кратуна.
  • 4
    Ко
    Кой разбрал разбрал
    12 -6
    14:27, 15 ное 2021
    Понеже любителите на боцкането се изживяват като корифеи на знанието. Нека да подходим научно и разгледаме техните аргументи.
    Първо: Тези които не вярват в боцкането са неуки и глупави хора с ниска обща култура, вярващи в конспирации.
    Драги умни и красиви ! Вярва се в религията! Науката затова е наука, защото всяка нейна теза става факт, след като бъде подложена на множество проверки.
    Втори аргумент:
    Вижте колко хора умират в болниците.
    Скъпи умнокрасиви. Всеки ден умират хора. Ще ви шокирам, но за съжаление не сме безсмъртни. Смъртността от неизследваният К е около 0, 3% на сто хиляди души. За сравнение някой грипни вълни от миналите години достигаха смъртност 0,4% на сто хиляди . Спомняте ли си? Едва ли! Тогава нямаше медийна истерия.
    Трети аргумент: Боцкането е отговорно поведение. Бъдете отговорни.
    Мили боцнати! Именно защото сме отговорни, тези които още можем да мислим няма да го направим. Според всички учебници по медицина, всеки нов продукт за боцкане минава дълъг период на тестване. Между четири и двадесет години. Под този срок боцкането се води тестов период, в който участниците са доброволци рискуващи здравето си. Затова са декларациите за информирано съгласие. Компанията тестваща продукта се освобождава от отговорност.
    Аргумент четвърти: Има епидемия, пандемия и трябва да се боднем.
    Умни боцковци. При смъртност 0, 3% няма епидемия. Отново според дебелите книги. Освен това, боцкането никога не се извършва по време на епидемия. Дори и да имаше такава. Така пише в учебниците по медицина.
    Аргумент пети: Боцкането ще ни предпази! Точно така, скъпи умници! За да ни предпази боцкането, серумът трябва да има поне около 90% успеваемост. За да не се разболявате отново. Това е идеята!
    Всеки разтвор който не ви предпазва от боледуване и дори може да ви умори. Не е Вакс. Всичко друго но не и това което си мислите.
    Аргумент шести: Всички правят така!
    Този ми е любим!
    Да обобщим: Всички правителства принудително налагат серум, който е в експериментална фаза на своите граждани. Въпреки че въпросната субстанция емпирично се доказа като неефективна и дори смъртоностна. Този серум с неясен произход не предпазва от заболяване. Нито е доказано че предпазва от летален изход. Въпреки това, всички правителства по света налагат боцкането чрез репресивни мерки. Ограничават ни основни права, аргументирайки се че боцкането което доказано не ни предпазва от заразяване и боледуване ще ни спаси!
    С боцкане и без боцкане болестта ще мине. Истинската опасност е в отнемането на нашите права. В налагането на пълен контрол, върху всяка сфера от живота ни. В отнемането и на малко останалата ни свобода. Именно затова всички мерки изглеждат нелогични и ненаучни.
    Защото никой не ви предпазва от нищо.
    Просто отнемат свободата ви.
    И да, скъпи умнокрасиви опитни мишки. Това е конспирация! Според основите на американското право, за конспирация се приема група от индивиди работещи срещу човечеството. В даденият случай имаме точно подобна теза.
    • Бу
      Бу_ба
      2 -3
      15:19, 15 ное 2021
      Евала! Ей това искам да кажа и аз!
    • Да
      Да обобщим
      6 -6
      15:34, 15 ное 2021
      1. Пушат се цигари. Това не е вредно и е доброволно.
      2. Ядат се боклуци. Това не е вредно и е доброволно.
      2. Масово хората и мат профили във Фейсбук, Инстаграм, Това не е контрол. доброволно е независимо че фирмите изцеждат информация от всяка стъпка в Интернет.
      3. Крадат милиарди от данъци. но това е доброволно. Нииикакво отнемане на свобода няма.
      4. Бачкате за МРЗ и това не е отнета свобода. доброволно.
      Обаче ваксините бли вредни.
      Ха Ха Ха
    • 66
      666666
      5 -2
      16:20, 15 ное 2021
      До "да обобщим" Обобщаваме-нищо не си разбрал от по-горния коментар!!!Вие вярвате в 'мисирките казаха"!!!!!Ами да видим кой прав и кой крив-само времето ще покаже!!!!
      Иначе правилно е казал човека-кой разбрал разбрал!!!!
    • До
      До обобщил
      7 -1
      17:07, 15 ное 2021
      Първо никой не те кара да пушиш.Сам си го избираш.Никой не ти казва че ако не си пушил днес и не се тестваш че си пушил няма да отидеш на работа.Същото е и с храните едни пасат зеленчуци други ядат говна наречени кремвирши пак избираш никой не те кара на сила.Същото е със социалните мрежи избора е твой какви глупости да пишеш и споделяш.Това че се крадат милиарди става заради говедата които ходят на риба вместо да гласуват пак право на избор.За колко пари ще работиш също си е твой избор ако си с акъла си няма да работиш за 600 лева пак право на избор.Обаче виж ако не си набоден или не се тестваш нямаш право на доста неща тук правото на избор не го виждам виждам само вредата.Успех
  • 5
    До
    До гражданин
    1 0
    13:24, 16 ное 2021
    А бе гражданино п.....аст, нали като ваксинират учителите, те пък ще искат родителите и децата да се ваксинират? Що си толкова безмозъчен тъпунгер бе?
Последни новини