Конфискувани стоки вади за продан Митницата, сред тях и контрабандни телефони

 Публична продажба чрез търг с тайно наддаване на различни стоки обяви Териториална дирекция Митница- Бургас. По-голямата част от тях са строителни материали и мебели, които са били отнети в полза на държавата.

Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за стоки, изоставени или отнети в полза на държавата по наказателни и административнонаказателни производства, водени от  Митница- Бургас.

Сред обявените стоки са над 3600 кг лепило за плочки, 777.60 кг вата за изолация, 174 кв.м теракот, 629. кв. м керамични плочки. В продажбата са включени и над 200 маси, столове, мебели за баня.

На търг са обявени и 77 мобилни телефона. Те са открити на МП "Капитан Андреево" при проверка на лек автомобил, излизащ от страната на 15.08.2018 г. в специално пригодени тайници. Според личните обяснения на шофьора, който пътувал сам, мобилните устройства е закупил в България с цел продажба в Турция. На нарушителя е наложена глоба в размер на 4050 лева и отнемане на контрабандната стока в полза на държавата.

Стоките се предлагат за продажба в 11 групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС за стоките с несъюзен митнически статус, които се освобождават след митническото им оформяне.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Vi
    Viktor
    11 -1
    09:21, 23 ное 2021
    Аланколу , къде ще се проведе търга и кога.
    Като сте тръгнали да пишете , направете го точно.Сега ако някой се интересува , трябва да се впусне в търсене в нета и по сайтове.Друг е въпроса , всичко това да се проведе тайничко и нашите ( митничарите) да си изберат нещичко евтинджос.
Последни новини