На 4-ти декември в Димитровград ще дойде коледното настроение

Изображение 1 от 2

    С напълно нова визия ще бъде елхата в Димитровград тази година. Най-голямото Коледно дърво в Европа, което се намира на площада до Общината, ще бъде светнато официално в събота на 4 декември 2021г. от 17:30 часа. За празничната украса на елхата са използвани 60 нови светещи топки, 30 бр. светещи капки,  над 120 метра блицове и близо 3000 метра светещи стрингове.
    Традиционно със запалване светлините на елхата, община Димитровград включва и цялото коледно осветление в града. Повече от месец отнема профилактиката и работата по отремонтирането на коледната украса в Димитровград. Преглежда се всеки орнамент, а изгорелите се подменят с нови. Прецизната работа е трудоемка, но крайният резултат радва  както димитровградчани така и гостите на града.

    И тази година на двата  големи шадравана - пред Съдебната палата и на кръговото до Новата автогара, са сложени красиви светещи фигури. Атрактивно светещо влакче пък допълва празничната украса пред Спортната зала. Другите две основни кръстовища също ще греят в коледно настроение. С чисто нови коледни фигури тази година ще бъде бул.Д.Благоев.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини