Дядо Коледа ще запали светлините на елхата в Димитровград

Дядо Коледа, Коледен базар, най-голямата елха в Европа и празнични фойерверки събират тази събота, 4 декември 2021г. от 17.30ч. малки и големи на церемонията по запалване светлините на елхата в Димитровград.

Коледната елха и цялата празнична украса в града по традиция ще грейне в началото на декември. Специално организиран за събитието Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаятчийница, Пекарна, Фотаджийница, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. Местни търговци ще предлагат в Занаятчийницата ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред Фотаджийницата, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а  Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите. Интересен и атрактивен за всички ще бъде къта Коледа при баба, където жени от читалищата в общината ще пресъздават българските обичаи и подготовката за Коледните празници и изработката на автентични сурвачки от дрян и естествени материали. 

Програмата от сцената ще следва духа на Коледа, където ефирни изпълнения ще покажат танцьорите от  ОЦТИ "Галаксико", а шест годишният Ивайло Георгиев от ДГ "Слънце" ще поднесе поздравление в стих към Дядо Коледа. Специално в събитието ще участва талантливата димитровградчанка Надежда Георгиева, която само преди няколко дни, заедно с трио "Триолина" получиха специалната награда в международния конкурс "Гласът на Венеция" във Венеция, Италия. 

Надежда Георгиева е сред обещаващите таланти на  Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, гр. Стара Загора към Министерство на културата с профил „Поп и джаз пеене“ в класа на Надя Тончева. Надежда започва да пее в Детска вокална група „Таралежите“, гр. Димитровград, когато е на 7 години, до самото й разпускане.  От пет години посещава класа по „Поп и джаз пеене“ към „Академия за таланти“, гр. Димитровград, с вокален педагог Екатерина Георгиева. Част е от създаденото преди две години трио „Триолина“ - лауреати от Националния конкурс за млади джаз изпълнители 2021г., гр. Стара Загора. Със същите само преди дни взема специална награда „Гласът на Венеция“ във Венеция, Италия.  Сред множеството концерти, турнета и конкурси в страната и Европа, малка част от многобройните й награди само през последната година са две  първи места и едно второ място от Международен фестивал „ Angel voice”, гр.Белград, Сърбия;   Второ и единствено място от Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, гр.Банско;  Първо място от „Преглед на младия талант“, гр.Хасково; Две втори и едно трето място от Международен фестивал „Кръстопът на музите“, гр.София;  Едно първо и две втори места от Международен фестивал “Sofia Grand Prix”, гр.София.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    5 -1
    22:00, 30 ное 2021
    Как ще идва Дядо Коледа няма зелен сертификат и ваксина 😀
Последни новини