Огненочервена панделка грейна в Димитровград в подкрепа на Световния ден за борба със СПИН

    За 10 пореден път Общински ученически парламент към ОП „Детски и младежки център“ почете Световния ден за борба със СПИН/ХИВ. Младежите отново подредиха традиционната светеща панделка пред сградата на ОП „Детски и младежки център“. За направата и бяха нужни 300 свещи, чиито пламък показа подкрепата към хората живеещи с това заболяване.

    За първи път този ден е отбелязан през 1988 г. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с вируса, обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН.

    От 1996 г. с отбелязването на този ден се заема Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

    Членовете на Общински ученически парламент разкриват, че отбелязват Световния ден за борба със СПИН, защото той е добър повод да се замислим дали знаем достатъчно за вируса.
    На всеки десет минути някъде на Земята някой се заразява с ХИВ ни припомниха те и подканиха всички техни съграждани да се информират и предпазват от вирусите, особено сега, когато върлува и друг опасен вирус.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      Потния язовец
      0 -1
      22:46, 1 дек 2021
      Достойна инициатива. Но само като се сетиш, че на половината от тия дами там мечтата е да ги оноди безлатексово нигериец или ганаец с 25 санта паламарка и се чудиш и се маеш...
    Последни новини