Гимнастички от Хасково, Кърджали и Димитровград се окичиха с множество медали на международен турнир

    Множество медали спечелиха състезателките от клубовете по художествена гимнастика „Аида“ – Хасково и „Афродита“ – Димитровград от последното за годината състезание – международния турнир „Зимни принцеси“ във Велико Търново.

    Яна Михайлова, която е председател на Спортен клуб по художествена гимнастика „Аида“ в Хасково и на спортен клуб по естетическа гимнастика “Афродита“ в Димитровград, се похвали със завоеванията на гимнастичките от клубовете си от Хасково, Кърджали и Димитровград. Михайлова определи представянето на младите грации от клубовете, които председателства, като добро и изрази благодарност към организаторите и всички момичета, взели участие в международния турнир, провел се в старата столица на 4-5 декември.

    От клуб „Аида“ са участвали с 28 индивидуални гимнастички, които са спечелили общо 38 медала – златни, сребърни и бронзови, в различните възрасти и категории. Състезавали са се 9 ансамбъла във възраст 2017, 2016, деца, ДМВ до 10 и ДМВ, като 3 ансамбъла са спечелили златни медали, 4 ансамбъла – сребърни и 1 ансамбъл – бронзов медал. За 4 от ансамблите това е било първото състезание, на което са участвали.

    Клубът участва и в Масовия спорт – Гимнастрада с 4 отбора, 3 от които са спечелиха златни медали със съчетанията си - Пипи, Принцеси и Шоколадова фабрика и 1 отбор, който е представил Междузвездни войни и е спечелил сребърен медал.

    „Афродита“ - Димитровград участваха със 7 отбора в различни възрасти с къса и дълга програма. 4 от отборите са се окичили със златни медали – на възраст 6 – 8 г. и 8 – 10 г. къса програма и 10 – 12 г. дълга програма, 2 отбора сребърни – 8 – 10 г. и 10 – 12 г. къса програма и 1 отбор 8 – 10 г. който е с бронзов медал.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини