Разкриха контрабандно злато за над 100 000 лв. на границата с Турция

Контрабанда от златни накити за над 100 000 лева разкриха на митничарите пункта „Капитан Андреево“.

Засеченото количество е 1.2 кг.

Бижутата са открити на 6 декември камион с турска регистрация, който влиза в страната от Турция на път за Германия.

Водачът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения. При последвалия личен преглед на шофьора в джобовете на якето му са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия - гривни, пръстени, синджири, медальони, колиета, обеци, закопчалки всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите са от 14- каратово злато и са с общо тегло 1263.21 грама на стойност 101 056 лева.

Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил, на 43 г., е привлечен към наказателна отговорност.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

От началото на годината до момента при проверки на МП Капитан Андреево митническите инспектори са задържали над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини