20 % повече цигарена контрабанда е разкрита по границата ни с Турция през тази година

Близо 9 000 000 къса цигари и над 4.5 тона тютюн за пушене са иззети при проверки на пункта ГКПП “Капитан Андреево“от началото на годината. Количеството е с 20% повече от миналата година, съобщават от Агенция “Митници“.
 
Само за първите двадесет дни на декември са задържани 290 000 къса. Установени са 82 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опити да бъдат пренесени акцизни стоки - цигари и тютюн за пушене, през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.
 
При проверки на три товарни автомобила са открити 1340 кутии цигари без български акцизен бандерол.
 
На 17 декември, около 13.00 часа на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация на път от Турция за Великобритания, управляван от турски гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка с рентген, при която е отбелязана необичайна плътност в товарното помещение. При разтоварване на стоката в челната стена на полуремаркето са открити 1000 кутии цигари без акцизен бандерол.
 
Няколко часа след това в друг товарен автомобил с турска регистрация в долапите на полуремаркето митническите инспектори откриват 230 кутии безакцизни цигари. При друг случай на 18 ноември се установява, че шофьор на камион, превозващ стока за Франция е укрил във фабрични кухини в шофьорската кабина 110 кутии контрабандни цигари.
 
На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците и по случаите са образувани административнонаказателни производства.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Марашев
    2 0
    16:25, 21 дек 2021
    Пълни глупости.Какво се превъзнасят толкова,че са свършили някаква работа,а какво става с наркотиците колко са задържали.Колко са случаите.Докато началник на наркоотдела е лицето Станислав Фотев Таушанов този доносник и мерзавец няма да има разкрития.Този е пълен имитатор на работа.
  • 2
    Много са мръсни тия нелегалните таксиметраджии
Последни новини