Държавата подпомогна ВиК - Хасково, но заряза пред фалит ВиК - Димитровград

На свиканото днес от 13.30ч. по инициатива на Община Димитровград Общо събрание на съдружниците на "ВиК" ООД Димитровград Държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството НЕ изпрати свои представител, информират от местната администрация. Като мажоритарен собственик на 51% от "ВиК" ООД Димитровград, по този начин ресорното министерство абдикира от обсъждане на тежкото състояние на дружеството, което заради постоянно нарастващата цена на тока е изправено пред фалит.

На последното си заседание Общински съвет-Димитровград гласува спешно сумата от 245 000лв., които общината да внесе по сметката на ВиК, за да бъде възможно функционирането на дружеството в следващите няколко месеца до изясняване на тежката ситуация във ВиК сектора. 

Припомняме, че вчера Български ВиК Холдинг отпусна на ВиК - Хасково безлихвен заем от близо 2млн.лв. за справяне с критичната ситуация с натрупаните сметки за ток през последните месеци.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ми
    Министерството
    16 -5
    18:41, 21 дек 2021
    Министерството знае какви калинки са налазили тукашното В и К и няма да помага. Защото през годините това дружество се води умишлено към фалит. Начело с кмета. Не може да носиш вода през девет планини в десета за гр. Меричлери и да искаш тока да е евтин. Сами си го направиха. Разгледайте системите. Всичко е така направено, да е страшно енергоемко. Самият кмет уволни гл. енергетик, инж. Петров, който е специалист по енергоемкостта, но не подписа за водопровода Черноконево- Меричлери. Защото кмета не се вслуша в мнението на специалистите. Сега от В и К и кмета реват. Този кмет дори не различава, че има сега Асоциация по В и К, макар да е в управителния съвет. Защо този кмет уволни инж. Б.Желязков. Инжинер по В и К и назначи калинки послушковци. Сега инж. Божидар Желязков е управител на В и К - Хасково. Петров също. Не може един тройкаджия от минния техникум , освен това и лъжец да управлява и община и дружество. Иска се пипе. Основно с действията си кмета фалира дружеството. Нека сега едни пазари с подкупни журналя да тръби за "ефективността " на този заем.
    • !!
      !!!
      1 -9
      13:46, 22 дек 2021
      Анонимни клеветници и много знаещи "ВИК експерти"... Виж коментара
    • Ощ
      Още
      6 0
      16:06, 22 дек 2021
      Още един идиот с инициали !! се обади. Простаци много.
  • 2
    Тъ
    Тъпак от министерството
    5 -11
    23:35, 21 дек 2021
    Смешко, кмета не назначава и уволнява никой. Принц... Виж коментара
  • 3
    См
    Смешкото
    11 -1
    10:11, 22 дек 2021
    Смешкото си ти ! Защото не знаеш нищо. Спуснат си с парашут в това В и К. По принцип е така, министъра назначава, но преди това срещите на кмета с Лилито Павлова, не казваш. Принципи при вашето управление няма. Гоните, това е вярно, но безпринципно. Слагате си ваши хора, калинки които трябва не да знаят, а да са верни на вас и герб. Кмета, доктора и сие назначаваха, без да се съобразяват с нищо. Не се правете на "велики" специалисти. Всичко ви е в батак. Разходите си ги увеличихте самите вие. От неправилна експлоатация. Навремето имаше един петко, на който заплатата му зависеше от загубите на вода. Колкото повече има загуби, толкова заплатата е по-висока. За това никой не може да каже колко са загубите. Защото ти, "всезнайко" за да знаеш трябва да осигуриш водомери по всички помпени станции, на вход и изход, преди населеното място и да правиш отчети. Това го нямате! Всяко нещо което е истина, за вас е плюене, защото нищо не разбирате. Това с мин. заплата хич и не го споменавай. Излиза, че този "всезнайко" е счетоводител. Можеш ли да ми кажеш, колко е хонорара на караиванов, на сина му и заплатата на един водомайстор ? Кажи ми "всезнайко" Защо след като имате нотариални актове за ПС "Злато поле" , а водопроводната система нямате. Чия водопроводна мрежа поддържате там ? Кажи ми "всезнайко" защо присъдинявате още абонати в м" Габера" при неоразмерена и не одобрена водопроводна мрежа директно от тласкателя. Защо "всезнайко" вомата отива само до частни абонати и взема таксата на ръка и тези пари не влизат в касата? Да питам ли още? Много са питанията. За водата в гр. Меричлери. Защо смесвате водата от пс "Меричлери" и тази от Димитровград. Защо не се прекъснаха и водата се смесва в черпателния кладенец. Има Генерален план по Ви К за общината и той трябва да се спазва. Само не знаещите не могат да го ползват и за това е така. Знаеш ли "всезнайко", че западно от кв. Черноконево изтича водата на два /2/ кладенеца по 40 л./сек. Колко години вече? Знаеш ли ? Чиста вода. Знаеш ли колко подема има, за да стигне водата в гр. Меричлери. Знаеш ли , че ПС" Крумска тераса " няма вододайна зона, знаеш ли че няма Разрешително за водоползване. И сега ще размахате едно старо разрешително, с изтекъл срок на годност като не показвате Приложение 1, където се вижда този изтекъл срок и ще кажете, плюете. Покажете го . Покажете проекта на вододайната зона. Кажете, имате ли съоръженията и водопроводите на В и К в картата на възстановената собственост. И за да те улесня ти казвам, нямате ги. не си знаете съоръженията . Добре, че кмета спи и не иска да знае какви калинки сте.
    • !?
      !?
      1 -8
      14:05, 22 дек 2021
      Явно сте от "калинките" на предишната власт!? Защо... Виж коментара
  • 4
    Ни
    Никога
    8 -1
    14:21, 22 дек 2021
    Никога не съм бил партиен член, не съм бягал при този или онзи, не съм се молил на този или онзи, а съм следвал професията и знанията си и ми е страшно неудобно да обяснявам пред истинските калинки, като тебе, значението на знанията и оценката от глупака. Но се радвам за едно, че краят ви наближава! Достатъчно се нагледах на некадърници.
  • 5
    Ще
    Ще обясня
    4 -1
    19:38, 22 дек 2021
    Ще обясня на представилият се с удивителни знаци, че за да се достави вода в гр. Меричлери работят 23 помпени агрегата, а през лятото може и повече. Каква енергоемкост има в тази водопреносна система. Огромна. Ще ти се да ни представиш като клеветници, но това си е самата истина. Още веднъж се убеждавам, че наистина във В и К работят прости калинки, които не могат да броят до 23. Това се учи в 1 клас ! За това са чуденките. Мазното е, че всички вие се опитвате да замажите всичко, че нищо лошо не се случва в това дружество. И кмета и вие играете една игра, която скоро ще свърши, но жалкото е, че няма прокуратура да разнищи в годините бездействието ви и активната ви простотия.
  • 6
    АБ
    А б в
    4 0
    08:52, 23 дек 2021
    Надигащите вой от В и К и кмета, да ви попитам: колко инженера със специалност В и К работят във В и К-Димитровград и колко в общината свързани с дейността на В и К ? ? !!
Последни новини