Хасково отново в червената зона на ковид картата, ръст на новозаболелите и починалите

Нов ръст на новозаболелите в рамките на 24 часа от Коливд-19 и на смъртността се отчита за Хасковска област.

Според данните позитивни са 139 души през последното денонощие. Заразени има от всички 11 общини в региона.

138 души се намират в болници с усложнения.

За последното денонощие 15 души, диагностицирани с коронавирус са починали. Те са на възраст между 51 и 86 години. Най-много са от Хасковска и Димитровградска община, но има случаи и от Маджарово, Ивайловград и Стамболово.

Новозаразени на 100 000 души за последните 14 дни са 274, което отново оцвети Хасковска област в „червено“.

Диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 18300. Излекувани са 11222. Починали са 1218 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (36)

  • 1
    Да
    Да
    44 -17
    08:32, 30 дек 2021
    Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на двойно ваксинираните. Правителството на Обединеното кралство призна, че след двойна ваксинация човек никога повече няма да може да придобие пълен естествен имунитет към варианти на Covid - или евентуално към друг вирус. Така че нека гледаме как "истинската" пандемия започва сега! В своя Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19 за седмица 42, здравният орган на Обединеното кралство признава на страница 23, че „нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксина“. По-нататък се казва, че този спад в антителата е основно постоянен. Какво означава това? Знаем, че ваксините не предотвратяват инфекцията или предаването на вируса (всъщност докладът показва на други места, че ваксинираните възрастни сега се заразяват много по-често от неваксинираните). Сега британците установяват, че ваксината засяга способността на организма да произвежда антитела не само срещу шиповия протеин, но и срещу други части на вируса след заразяване. По-специално, изглежда, че ваксинираните хора не произвеждат антитела срещу нуклеокапсидния протеин, обвивката на вируса, която е решаваща част от отговора при неваксинирани хора. В дългосрочен план ваксинираните са много по-податливи на възможни мутации в шиповия протеин, дори ако вече са били заразени и са били излекувани веднъж или няколко пъти. Неваксинираните хора, от друга страна, ще придобият постоянен, ако не и постоянен имунитет към всички щамове на предполагаемия вирус, след като естествено се заразят с него дори веднъж.

    Източник: https: //assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1027511/Vaccine-surveillance-report-week-42.pdf
    • Ка
      Карлос Чакала
      31 -14
      08:44, 30 дек 2021
      Карлос Техада (Carlos Tejada), заместник-главен редактор за Азия на в. „Ню Йорк Таймс“, е починал на 49 години в Сеул, скоро след като е написал в Инстаграм, че е поел бycтepнa доза „Мoдepнa“, заради Oмикpoн. Преди това Техада се е имунизирал двойно с „Янсен“.

      Причината за cмъpттa, според съпругата му Нора Техада, е cъpдeчeн пpиcтъп.



      „Двойно ваксиран. Захранван от Janssen, подсилен от Moderna. Хей, Omicron: Удари ме с мокрите си сополи.
      Всичко, което трябваше да направя, беше да попълня този формуляр на език, който не мога да чета. Софтуерът за превод ми казва, че сега принадлежа към армията на BTS.“ –

      е написал в Истаграм Карлос Техада.
    • Да
      Да
      26 -11
      09:07, 30 дек 2021
      Инсулти.
      Инфаркти.
      Скоротечен рак.
      Внезапна смърт.
    • Бр
      Бре какъв специалист
      23 -37
      09:13, 30 дек 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • ИТ
      И това е лъжа
      21 -2
      09:23, 30 дек 2021
    • Че
      Чел съм го
      20 -20
      10:47, 30 дек 2021
      Не лъжете хората. Внушението в текста ви е , че ваксинираните имат по лоша защита , което въобще не вярно.
      1. N и S антителата са изследвани по методи на Роше и се отнасят за реакция на различни части от вируса- спайк протеина , са които се " закачва " за клетката и нуклеопротеина/ вътрешни за клетката на вируса.
      2. Изследвани са проби на контролна група кръводарители.
      3. Ваксините " обучават " организма да разпознава спайк протеина на вирусар не нуклеопротеина.
      4.N антителата са налични само при преболедували.Никъде не се твърди че преболедувалите ваксинирани не произвеждат антитела срещу нуклопротеина.Точният израз е , че те показват по-ниско ниво на тези антитела. нищо повече.
      Като причина за това се изтъква , че донорите на кръв по принцип се пазят от инфекции и вирусното натоварване при тях е по-малко , съответно реакцията
      5. Не беше лошо да се цитират и приложения голям брой графики. Те показват категорично , че тежкото протичане и смърт са в пъти по-малко при ваксинираните във всички възрастови групи.
    • Ис
      ИСКАМЕ ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК
      5 -3
      11:50, 30 дек 2021
      Кунчев излезе с важна новина за третата бустерна доза.

      В рамките на дни ще бъде взето решение за намаляване на интервала за поставяне на третата бустерна доза от шест на три месеца, а за ваксината на „Янсен“ - на два месеца. Необходими са няколко дни да се пренастрои системата, но в началото на новата година вече ще се поставят съгласно новите срокове, съобщи пред бТВ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
    • Ах
      Аха
      8 -4
      12:49, 30 дек 2021
      Брат не го обяснявай на яловите сперматозоиди те вече са дефектна стока патките не им стават сърцето ги стяга простата им алармира.Обаче крякат защото се чувстват набутани ей къде го туй нормално за което мечтаете.
    • Ав
      Ава галфон
      10 -6
      13:14, 30 дек 2021
      Ава глафон, ако една ваксина, съдържаща части от вируси, ти увреди имунната система, то какво ще и направи истински вирус , който може да разболява , който и да е той ? Как пък имунната система на безмозъчните говеда като теб не се увреди докато като бебета и малки деца с още не развити имунни системи, сте бодени с един куп ваксини , че и реимунизирани за много по-опасни болести като детски паралич , туберкулоза и тетанус ? Правителството на Обединеното кралство , обяснява ли че ти и подобните ти, сте по - малоумни и от орангутан с олигофрения ?
    • До
      До Аха
      8 -7
      13:58, 30 дек 2021
      Ялови били спрематозоидите и на изкаралите ковид
      Ти изкара ли го , или те първа ще го караш ?
      Или си от тези дето "мислят" , че ваксината ще им увреди семето , а вируса не може ?
      Или си от галфоните които иначе много знаят , пък кратуна им празна не знае , че допълните съставки във ваксините за ковид са същите , които се съдържат и в детските ваксини с които ти си набълбукан . Или реши , че някой ще ти мисли различен пълнеж за всяка ваксина ?
      Та да те питам ти ялов от детските ваксини ли си или след изкарване на ковид ще си ? Имам предвид ялов в главата...ама ти пък и сега си
    • Ах
      Аха
      5 -4
      14:44, 30 дек 2021
      Не не съм ялов не съм олигофрен не съм тъпанар мисля не гледам телевизор пия уиски *** крякащи идиотки до сега за две години поне шест пъти се разболях.Значи китайската шитня съм я изкарал защото според мастити държавни лапачи професори освен китайски шитня прилеп вирус друго няма но не ходях като някои безмозъчни идиоти да си направят кефа да им бъркат по дупките с тампончета .Ти се реди през три месеца на опашка за игличка на мен не ми казвай как да си живея живота а ваксинирай си и малките идиотчета трябва да даваш пример на обществото.На вас пъркащите си със пръст по носове задници и сливи угодия няма все някой ви пречи и ви диша въздуха.Нали имате сертификати ходете а забравих според Кунчев след три месеца се превръщаш отново в антиваксиниран и така докато виснеш на стълба.Микробиолог съм аз до сега за реиуминизация на три месеца не съм чувал.Това е разлика между детските ваксини абе какво ти обяснявам гледай си телевизора неспасяем случай си
    • Го
      гост
      7 -4
      16:12, 30 дек 2021
      Хасковлии са си прости хора и няма да се ваксинират! Оставете ги на мира, не може да ги ограмотите, колкото и да искате!
    • До
      До гост
      3 -2
      18:09, 30 дек 2021
      Само като ти гледам изискания правопис.Виждам към кое звено на екосистемата спадаш.
    • Аз
      Аз
      1 -2
      20:21, 30 дек 2021
      Пасков, ти ли си?
  • 2
    И
    И
    20 -4
    08:57, 30 дек 2021
    Я спрете се бе, лъжи ама големи лъжи.
    • Да
      Да
      3 -3
      14:53, 30 дек 2021
      А ти сигурен ли си че съм набоден айде стига стия опорки на привържениците на ДаБъхлария по тая логика и фанта лимон няма да пием само изворна вода от балкана и ще чукаме девици щото иначе можеш пипна спин.И да има разлика между ваксините и препарати за обезкосмяване на тъпоумници скоро всеки месец ли щ е се боцкаш само ми обясни как така една детска ваксинация става през няколко години а убождането с препарат който ти осигурява мечтаната свобода ще става през три месеца.Е там е разликата мисли опорките си ги навираш дълбоко в задниците спираш да гледаш телевизия когато липсва връзка с главния ти мозък каквоо и да ти приказва човек смисъл няма.Затова всички 80-90% свободни са пак затворени и по коледа и нова година ги глобяват ако се съберат по една бира да изпият.Ай гледай си телевизора през оная работа ми е за мединцински експерти с образование от механотехникум като теб
  • 3
    Ръста предизвикан от Омикрон започна от днес, за н... Виж коментара
    • Уж
      УЖАСЕН ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ
      19 -23
      09:29, 30 дек 2021
      ВАКСИНИРАНИТЕ БОЛЕДУВАТ,НО НЕ УМИРАТ ТАКА МАСОВО!... Виж коментара
    • ИА
      И аз съм ужасен
      22 -15
      09:50, 30 дек 2021
      Знам много убодени които умряха.
    • Да
      Да
      12 -5
      12:44, 30 дек 2021
      Първо всички идиоти като теб вече са бустери на три месеца ще си купуват свобода .Второ естествения имунитет е много по добър от изкуствения.Трето не знам кога ще придобиете имунитет щом едно нещо ви го бучат на три месеца .И четвърто гризенето на дръвцето е относително с увеличаване на вярващите в култа на вълшебната спринцовка нещо и дървоядите в тази категория почнаха да се увеличават.Само статистика и брат наздраве а и не можете да пиете защото алкохола убивал изкуствено създадените антитеа справка Норвегия.Всеки три месеца си купувай свободата да видим до кога ще ти издържи организма
    • Аз пък знам много не убодени,които измряха ...та всеки ден по 200 и нагоре в България и така няколко десетки хиляди досега
      И ти какво като знаеш за 3 -ма умрели убодени ?
      Аз пък знам за деца ваксинирани с детските ваксини и получили увреди за цял живот , което поражда въпроса ти що се набоде като малък , че и децата си заведе ?
    • До
      до Да...
      5 -8
      13:24, 30 дек 2021
      Ами теб как те набодаха с три ваксини за детски паралич още като дете, и по още толкова за тетанус и туберкулоза .И що заведе децата си да ги бодат толкова пъти, за да си купиш свободата да ходят на детска градина ?
      Та явно идиота за пример , вика дръжте идиотите ..класически пример на Ганьо Балкански
      Или ти си поредния кретен , който си мисли че разбира от медицина и ще започне да обяснява как видиш ли детските ваксини били различни, щото ти си ги изследвал детските ваксини и знаеш какво има в тях
    • Я
      Я
      3 -1
      15:08, 30 дек 2021
      Платения медицински трол пак пълзи из форума.Листче химикалче 50 кинта и доста изговорени глупостти.Присъщо е за привържениците на една партия която ще види парламент през крив макарон следващите избори и която осигури на ДПС на много гласове от секциите в чужбина
    • Ан
      Антиваксър
      1 -1
      00:56, 31 дек 2021
      Въобще не ме еве кой здрав,кой болен.Налягам пърцуцата и ме боли у я.
  • 4
    !!!!!!! Неадекватно лечение!!!!!!!!!!!!!
  • 5
  • 6
    Ян
    Янко димитров
    8 -9
    10:41, 30 дек 2021
    Стига компромиси затваряне на всички и всичко. Забрана да се излиза трябват радикални мерки. Аз съм с три дози и се чувствам прекрасно и мойте синченца и те растат здрави и живи само жена ми нещо и стана ама ще я оправя.
    • Ку
      Курти
      3 -4
      11:57, 30 дек 2021
      Браво Янко много си умен и хитър. Продължавай все така назад и надолу
  • 7
    Си
    Симеонава
    13 -12
    11:10, 30 дек 2021
    След Иванов ден пълно затваряне в държавата е решението на казуса.
    • Ши
      Шибаняци
      12 -7
      11:21, 30 дек 2021
      Затваряйте се колкото си искате. Защо го натяквате на нормалните ?
    • Да
      Да
      6 -2
      12:45, 30 дек 2021
      Докато някой не те опъне на пътя нали след Иванов ден и теб ще затворят шундо грозна.Трябва вече да почнат да ви ебът за да не крякате колко сте прецакани
    • 66
      666666
      7 -2
      13:08, 30 дек 2021
      Ама Вие сте луда госпожо Симеонова!!!!!!
    • Ко
      Коко
      0 -1
      00:58, 31 дек 2021
      Искам те след Ивановден.Ше се затворим и изолираме,и ще се еве м по цял ден.
  • 8
    Бо
    Боже боже
    2 -1
    00:15, 31 дек 2021
    до къде стигна държавата ни не е за вярване едно немога да разбера защо ваксинираните идиоти не спират да пишат че трябвало всички да се ваксинират що за глупости пише този Янко Димитров бил се ваксинирал и децата си бил ами добре то вчера моя близка се ваксинира и днес е починала ми се обадиха що за тъпотии няма ли да спрете да убеждавате хората колко народ измря ей така повечето ваксинирани бяха които познавах аз лично имам придружаващи заболявания и не желая да се ваксинирам семейството ми същи как така решавате че трябвало било ами ваксинираи се ти бе Янко то казаха хората това е експеремент и сега чакат да видят кои ще измре ако не от първа втора трета доза то на четвъртата ще сещаш се
    • Ск
      Скрий се
      0 -1
      10:32, 1 яну 2022
      Абе неграмотник, не те ли е срам, че си толкова неграмотен? Не стига, че не си се научил да пишеш, ами налагаш акъл на всички с фермани от по тридесет изречения. Върни се в първи клас, понаучи най-елементарното, поуграмоти се и тогава се изявявай по форумите. Иначе, такива като теб са ясни... прости, невежи, неуки ,... обаче, акъл да ти дадат, еша си нямат.
      Дето вика един бивш министър , много ви е страх, че Бил Гейтс щял да ви наблюдава , когато храните прасето в кочината, защото сте много важни.
Последни новини