Вижте кои са дните на официалните празници през 2022 г и кога ще почиваме

248 ще са работни през настоящата 2022 година. 16 дни в годината ще са почивни. Натрупването се получава, когато официалната дата се пада в събота или неделя. Тогава, според решение на МС, се почива в първите работни дни на новата седмица.

Август ще бъде най-натовареният месец през тази година за работещите с 23 работни дни, а най-много ще се почива през април, май и декември, когато работните дни ще бъдат само по 19.

Първият почивен ден на официален празник през годината е на 3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство. Той се пада в ден четвъртък и остава като единствен почивен.

Следващата почивка ще е по –дълга покрай Великден, който тази година е 24 април. Почивните дни ще са между 22 и 25-ти.

Денят  на труда и на международната работническа солидарност-1 май ще ни донесе още три последователни почивни дни, тъй като се пада в неделя и това означава, че 2-ри май /понеделник/ също ще е неработен ден.

6 май, Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, е също официален празник и почивен ден. Той се пада в петък и така ще се  образуват отново три последователни почивни дни.

Денят на Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост-24 май е във вторник.

Следващият официален празник и почивен ден е на 6 септември – Съединението на България и също е във вторник.

22 септември- Денят на независимостта на България е в четвъртък. И трите празника са през седмицата, така че за тях няма да има компенсация и остават като един самостоятелен ден.

За Коледа тази година ще почиваме на 24, 25, 26 декември. Два от тези дни съвпадат с уикенда и затова ще се почива в два допълнителни работни дни след това. Така почивката става дълга от 24 декември, събота, до 28 декември, вторник, включително.

2022 година ще изпратим на 31 декември-в събота.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ай
    Айляков
    18 -3
    10:02, 2 яну 2022
    За повечето безработни и за тези които им предстои регистрация на борсата, всеки ден ще им е почивен и винаги ще е празник за тях.
    • 12
      123
      9 -2
      11:28, 2 яну 2022
      Мерси от такъв празник, ако било толко хубаво никой нямаше да работи и да се кефи, че всеки ден празнува.
  • 2
    ?
    ?
    6 -8
    10:43, 3 яну 2022
    Тази простотия, че когато почивният ден се пада събота или неделя, се почива в първите работни дни, кога ще отпадне?
    • Ба
      Баварец
      2 -2
      14:18, 3 яну 2022
      Голяма тъпотия е, като г.зобли.ците ИТ ходят и глобяват ако не се плаща двойно и няма заповед!!! Всички вън и си работя сам, а чакащите двойно получават НУЛА. Така ще стане, собственик си работи сам и пътя...!
Последни новини