40 хил. кокошки-носачки от огнището на птичи грип в Криво поле ще бъдат унищожени

Днес и в следващите дни общо 40 хил. кокошки-носачки от птицефермите в село Криво поле, засегнати от птичи грип, ще бъдат унищожени по хуманен път и загробени, според санитарните изисквания.

Към тази крайна мярка се пристъпва, след като във тях беше отчетена Инфлуенца тип А.

Вирусът беше  установен в два животновъдни обекта.

Умъртвяват се заболелите и контактни птици под надзора на ветеринарите от БАБХ-Хасково, като това става на територията на фермерските обекти.

Около засегнатия животновъден обект са определени: 3-километрова предпазна зона, в която попадат селата от община Хасково Криво поле, Корен и Момино; и 10-километрова наблюдавана зона – от община Хасково селата Елена, Книжовник, Малево, Манастир, Динево, Родопи, Стамболийски, Стойково, Подкрепа; от община Харманли селата Славяново и Болярски извор; от община Стамболово селата Малък извор, Голям извор, Долно Ботево, Кралево, Гледка, Стамболово, Царева поляна и Жълти бряг.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    :-
    :-D
    17 0
    15:55, 3 яну 2022
    Всички видове природозащитни организации да се самосезират за геноцида над кокошките, не само да пазят домашните любимци от фойерверките. :-D
    • Да
      Да, ама не
      8 0
      08:28, 4 яну 2022
      Тан няма далавера. А "природозащитниците", са само там, където има лапаница. ;)
  • 2
    Мн
    Мнение
    11 0
    20:24, 3 яну 2022
    Унищожиха селското стопанство , унищожиха птиците , унищожиха свинете , унищожиха говедата , дойде и ред и на хората , чрез познатите ни вече вируси .
    И когато отвори очи човек сутрин чува , че все за смърт се говори.
  • 3
    Съ
    Съгласен
    8 0
    22:49, 3 яну 2022
    Съгласен съм с по горе посочените коментари само за смърт се говори и болести сега явно е наред човечеството да изтребят с ваксини
Последни новини