Изтеглят от магазинната мрежа кокошите яйца от Брод

Яйцата от фермата в с.Брод, в която е засечен птичи грип, ще бъдат проследени в магазинната мрежа, иззети и унищожени. Това става ясно от съобщението след заседанието на Областната епизоотична комисия.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково Стойчо Курдов отново припомня, че болестта не застрашава хората при консумацията на месо и яйца от заразените птици, но въпреки това се взимат мерки за изтегляне от магазините и складовете на партиди от Брод.

По потвърденият снощи трети случай на Инфлуенца тип А по кокошки носачки във фермата в село Брод става ясно, че от 4 000 кокошки носачки там 3 982 са мъртви. Смъртността в случая е много бърза, като птиците нямат клинични признаци.

Огнището на заразата ще бъде ликвидирано, като  живите птици ще бъдат евтанизирани по хуманен начин със сух лед и заедно с вече мъртвите ще бъдат загробени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Яжте банани Маймуни - 2.40
    .....
    Оть кокошките ги утрепаха , а краставиците цели и небелени са по 6.50 и вече са луксозни вибратори за мутреси :))
    • Ми
      Мистър Сенко
      3 -5
      16:05, 1 фев 2022
      Здравейте, групичка. Слуховете, че съм emotionally disturbed и че за скрепяване на брачния ми съюз с Айшето е било жертвоприношено И теле са силно преувеличени. Няма да позволя на никого да приказва неверни приказки за моето семейство! В момента съм силно дефектиран и pissed off (вади блистер ривотрил от джоба, докато главата му мистериозно изчезва, а на заден план се появява Великомъченица Ана Дебилна със заповед за прекратяване на трудов договор в ръка и Господи, спаси ме на уста) Проблемите с Дъртия персистират. Продължавам да си търся работа. От завършването на Автото съм работел само в Балкан Юг soon to be EООД като управителка. Баща ми ме назначи като каза че от мен нищо друго няма да излезе. Търся си работа защото снощи се скарахме с него. Пловдивския склад е на загуба и аз реших да се направя на мъж-управителка и му казах да го закрием. Той вика Как така ще го закрием, ние вместо да откриваме нови складове, ще закриваме стари. Продължаваме напред! Обаче аз така се бях вживял в ролята на мъж-управителка и реших да отстоявам мнението си - заинатих се, спора стана адски грозен - накрая го обвиних, че заради него не съм имал никога личен живот, защото той ме ожени за първата срещната преди 15 години, която никога не съм харесвал, подкупвайки родителите и с коч. Размениха се още доста Истини и в крайна сметка той каза на главната счетоводителка да ме изхвърли от управлението. Не съжалявам, защото и без това единствените пъти, в който съм можел да седна на стола му е когато него го няма. Така, относно слуховете, който се носят - искам дълбоко да подчертая че нямам нищо общо с обвиненията за дългогодишен сексуален и психически тормоз. Никога не съм експлоатирал, преследвал и подслушвал, не познавам коне наречени Ана!!! Това са долни инсинуаций. Всички знаят, че харесвам Николай от Димитровград. За фалшиви сертификати с цел избягване на антидъмпингови мита също не съм чувал, аз рядко ходя в офиса. Експерт съм по леПливите вещества и същества. Притежавах две major problem-solving skills - ДПС и татко, сега ми остана само ДПС.
    • Ко
      КонАна Картечайката
      9 0
      16:08, 1 фев 2022
      Извинете, вие ли сте госпожата с шизофренията? Да, ние сме!!!
  • 2
    88
    88
    27 -3
    13:23, 1 фев 2022
    Стига с това унищожаване бе.. Знаете ли колко гладни хора има, колко ровят по кофите за храна
  • 3
    Този дърт куткудяк маямата манолова снася само недомътени запъртъци и замърсява всичко по пътя си.дъртата кокошка на дръвника.
  • 4
    Ва
    Василев
    19 -1
    13:36, 1 фев 2022
    Докато се задействат....А всички,които са вече продадени или от складовете са отишли в магазинната мрежа?
    Или ще излезе някакво скалъпено заболяване за да може да се продават вносни.
  • 5
    Ба
    байдън
    18 -1
    13:59, 1 фев 2022
    Байдън от тъпи г.ъ.з.о.ве поставени на власт дето хабер си нямат от това което правят.
  • 6
    Тт
    ТТ
    8 -1
    14:25, 1 фев 2022
    Знаят ли къде са пласирани,като не дават фактури?
    • 11
      11
      3 0
      10:24, 3 фев 2022
      Повечето фактури са фалшиви. Първо продават стоката. И след това пишат фактури и ги раздават на други...
  • 7
    МГ
    М Георгиева
    10 0
    14:26, 1 фев 2022
    В момента има смесване на грип тип В с омекват и делта и като добавим и птичия N1H1 се получава много хубав вирусен коктейли.
  • 8
    ??
    ??
    13 -3
    16:16, 1 фев 2022
    След като няма опастност за хората защо се изтеглят яйцата от пазара? Чии интереси обслужва Стойчо Курдов?
  • 9
    Яй
    Яйца мяйца те това!!?
    8 -2
    19:25, 1 фев 2022
    Харесвате ли новото правителство и промяната и безумните назначения!
  • 10
    Из
    изкукуригов
    5 0
    19:43, 1 фев 2022
    Що не вземат да изтеглят от системата на образованието Димитър Цветков-набедения ,че става за директор на ЦПЛР-ОУО-*********.Най-големия некадърник и недоразумение в наши дни.Този човек не става за нищо,да хваща пътя и да ходи в гората.Пази Боже сляпо да прогледа.
  • 11
    Из
    Изкудкудяков
    6 -2
    21:12, 1 фев 2022
    А шефа на механото? Същата пародия!!!!!
  • 12
    Бг
    БГ
    5 -1
    00:28, 2 фев 2022
    Гледайте внимателно какво купувате и избягвайте вносните стоки. Всичко това се прави, защото някъде в ЕС има излишък на ГМО яйца.
  • 13
    Съ
    Съмишленик
    2 -1
    09:40, 2 фев 2022
    Прави сте в никакъв случай не бива да попадат в търговската мрежа запъртъците на мая дъртия кокошарник. Бля бля изтекъл в канала куткудяк да плете шушони на мъжете си "бажанаците" и да не се занимава с българския народ ,да си гледа резилите че излага набора ангел найденов.
  • 14
    Фе
    Фермата
    6 0
    15:30, 2 фев 2022
    Фермата от Брод има ли магазин в неделния пазар в Димитровград ? Ако има, как ще се разбере кой е купувал яйца от там. БАБХ спи или си говори сама на себе си. Досега трябваше да се задейства цялата тази тежка машина наречена агенция. Виж, за унищожението на птиците са готови веднага да се окажат на место, съгласно директивите. Но за здравето на хората се нехае.
    • Т
      т
      3 0
      10:27, 3 фев 2022
      Бабх всички са нагласени хора.
Последни новини