CES в Лас Вегас отваря официално врати в сряда

Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, едно от най-големите в света, отваря официално врати в сряда, предават Франс прес и Асошиейтед прес. Тази година то ще се проведе присъствено, след като заради пандемията през миналата то беше само онлайн.

Все пак заради разпространението на варианта Омикрон много компании ограничиха присъствието си или дори го отмениха. Сред тях са "Амазон" (Amazon), Бе Ем Ве (BMW) и "Майкрософт" (Microsoft). И пак заради пандемията шоуто ще бъде съкратено с ден и ще приключи в петък.

Организаторите вярват, че ще проведат едно безопасно изложение, тъй като за посещение са въведени строги правила. Носенето на маски е задължително, както и документ за ваксинация или преболедуване. Очакват се между 50 000 и 75 000 посетители.

Очакваният брой на изложители пък е около 2200, повече от наполовина по-малко от шоуто преди две години, когато те бяха 4500, а посетителите - над 170 000.

Уверени сме, че посетители и изложители ще могат да спазват нужната дистанция, но събитието ще бъде достатъчно плодотворно", посочват организаторите пред Франс прес без да съобщават изрично колко компании са отказали участие.

Експерти смятат, че ще е необходимо ежедневно тестване, тъй като не всички посетители ще спазват правилата. "Събитие на закрито с участието на хиляди хора крие рискове, дори и при наличие на документ за ваксинация и носене на маски", казва Винсънт Раджкумар от клиника "Мейо".

Организаторите очакват най-голям интерес към последните постижения на техниката - автономни автомобили, капсули за полети до космоса, незаменими дигитални токени, устройства за работа от вкъщи, както и обичайните за подобно шоу електронни глезотии.

Сред изложителите са компании като "Сиера спейс" (Sierra Space), която произвежда апарати за полети многократна употреба, способни да извеждат хора и товари в космоса. "Чувстваме се сигурни тук", заяви за АФП Нирадж Гупта, главен мениджър на компанията за космическите полети. "Важно е да присъстваме лично".

Производителят на земеделска техника "Джон Диър" (John Deer) се очаква да представи автономни машини, а нидерландски стартъп - идеите си за използване на вода за съхраняване на енергия, произвеждана от офшорни ветрени централи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини