Теодор Цветков си поставя за цел да преплува Черно море през лятотo

Русенецът Теодор Цветков си поставя за цел да преплува Черно море през лятото на тази година. Това съобщиха от общинската управа в града.

27-годишният млад мъж, известен с благотворителните си инициативи, ще опита да измине 1175 км от грузинския град Кобулети до Бургас, което ще го направи първият българин, преплувал разстоянието.

"Аз съм този, който ще успее, защото това е моят личен избор и знам, че имам волята, смелостта и психиката да го направя", казва Теодор Цветков.

От кметството в Русе обясняват, че по време на плуването ще бъде извършено и изследване на подводното замърсяване във водоема. Ще се вземат проби за наличие на микропластмаса, които ще бъдат анализирани в лаборатория в България.

Теодор Цветков преплува в края на 2017 година 200 метра за под три минути в ледените води на езерото в лесопарка "Липник". Година по-късно той преплува 10 километра с една ръка. Представи България и в първенствата по зимно плуване в Словения и Чехия, от които се върна с медали, а през миналата година преплува 181 км по река Самара в Русия. Всяко от начинанията си Цветков обвързва с благотворителни каузи.

Желанието му е да се включи и в маратона "Оceans 7" и да преплува седем протока в опасните открити води на Световния океан.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини