Наградиха отличените спортисти на Димитровград

    Тази вечер на официална церемония кметът на община Димитровград Иво Димов отличи най-изявените спортисти и треньори за изтеклата 2021г.

    Заради пандемичната обстановка, на церемонията в зала „Гросето” присъстваха само отличените спортисти. Присъждането на специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта на спортисти, треньори и отбор, чиято дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на Общината за 2021 година, се осъществява от комисия по реда на Наредба №42 в няколко направления: „Спортист на годината“, „Отбор на годината”, „Треньор на годината“ и „Дългогодишен принос в областта на спорта“.

    Събитието започна с химна на Република България и приветствие от кмета Иво Димов, който се обърна с благодарност към цялата спортна общественост на Димитровград.
    "Всички вие заслужавате да сте тук, заради усилията, които полагате и възпитанието, което давате на децата на града в областта на спорта. В мое лице винаги ще имате партньор", се обърна кмета към спортистите. За своя дългогодишен принос за развитието на спорта специално отличие получи треньора на СК "Младост" Димитър Димов, който тази година отбелязва две значими годишнини - 60-годишен личен юбилей и 40-годишна спортна дейност.

    Носителите на общински спортни звания за 2021г. са:

    „Спортист на годината“  – направление „детско-юношески спорт”:

    І място – Диана Сарафова – СК „Младост“;
    ІІ място – Александър Вакрилов – СК „Младост“;
    ІІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ;
    ІV място – Димитър Гочев – СК „Бугари;
    V място – Симона Тончева – СК „Бугари;
    VІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“;
    VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“;
    VІІІ място – Мартин Бонев – Тенис клуб Димитровград
    ІХ място – Теодор Тончев – СК „Фаворит“;
    Х място – Вивиян Гочева – СК „Младост и Емре Мухамед - СКБ „Димитровград“.

    „Спортист на годината“  – направление „мъже и жени” (над 18 години):

    І място - Микяй Наим, СКБ „Димитровград";
    ІІ място - Стилян Илиев, СКБ „Димитровград";
    ІІІ място - Георги Иванов, СКБ „Димитровград";

    „Отбор на годината”:

    Комисията присъжда наградата „отбор на годината” на Отбор по борба свободен стил – мъже, СКБ „Димитровград.

    „Треньор на годината“:

    І място Салим Салим, СКБ „Димитровград";
    ІІ място Димитър Димов, СК „Младост”;
    ІІІ място Гочо Гочев,СК „Бугари”.

    Отличените получиха купи, грамоти и парична премия.
    Номинирането им става от действащите спортни клубове на Община Димитровград, които в срок до 30 декември представят до три предложения за „Спортист на годината“ в двете направления, едно предложение за наградата „Отбор на годината” и едно предложение за наградата „Треньор на годината“ чрез попълване на анкети. Критериите за удостояване със специална награда на Община Димитровград за принос в областта на спорта при спортистите и отборите са за постигнати класирания на олимпийски игри, световни първенства, държавни шампионати, международни турнири, организирани от съответната световна, европейска федерация по вида спорт, купа на България, зонални първенства, областни първенства, общински първенства и турнири и участия в национални турнири. В критериите се има предвид и конкуренцията, в която са постигнати резултатите – брой участници в съответната група или категория. Отличаването на най-добрия треньор е съгласно постигнати класирания, като при отборното класиране се оценява отборното класиране на тима, воден от съответния треньор на първенствата, както и броя състезатели, които подготвя.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини