15 пъти е осъждан мъжът, отрязал ухото на свой познат след запой

57-годишният Красимир Милев, който беше задържан след като наръга с нож свой познат и му отряза ухото, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес 3-членен съдебен състав от Окръжен съд Хасково с председател Деляна Пейкова. С това бе потвърдено решението на Районния съд в Димитровград, който наложи на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че кървавата драма се разиграла в ранните часове на 15 януари 2022 г. Тогава обвиняемият бил на гости на потърпевшия Иван, а компания им правил още един мъж. Още при разглеждане на мярката за неотклонение на Милев в Районния съд в Димитровград стана ясно, че след като той отрязал ухото на своя познат, го дал на кучето.

По време на днешното заседание прокурорът по делото Антон Стоянов пледира Милев да остане за постоянно в ареста. Той заяви, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Държавният обвинител изтъкна още, че обвиняемият е осъждан 15 пъти - за нанасяне на телесна повреда, включително и на полицай, хулиганства със съпротива срещу служители на МВР, изнасилване, изнудване, кражби и грабеж.

Престъпната му дейност продължава 40 години, а настоящото деяние е извършено в рамките на по-малко от година от последното осъждане, за което е лежал 2 г. и 6 м. в затвора.

Служебният защитник на Милев – адвокат Добромир Якимов пледира клиентът му да бъде освободен под „домашен арест“. Той изтъкна, че по този начин мъжът ще може да продължи да се грижи за възрастната си майка. Освен това настоя, че клиентът му съдейства при разследванията.

От своя страна Красимир заяви, че вече се е признал за виновен. Каза обаче, че пострадалият сам е поискал да му отреже ухото. „Занимаваше се с просия и искаше хората да го съжаляват“, каза обвиняемият и също поиска да бъде освободен с мярка „домашен арест“.

В крайна сметка обаче съдът не уважи искането му, а се съобрази с доводите на прокурора. Освен това съдия Пейкова прецени, че предишните осъждания на Милев не са му се отразили превъзпитателено. Така той получи най-тежката мярка за неотклонение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ев
    Евреин
    18 -1
    19:19, 27 яну 2022
    Марш в Бургаския и ключа на килията-в морето!!!
  • 2
    См
    Смърт
    18 -1
    19:46, 27 яну 2022
    Само р.а.з.т.р.ел
  • 3
    Гр
    Град от селски тип
    15 -3
    20:20, 27 яну 2022
    Димитровград е пълен със застаряващи 50-60 годишни “величия на прехода”, дето още си мислят, че са някакъв важен фактор и могат да дерибействат и плашат хората. Прякори няма да споменавам, но като си вече на 50+ е някак си по-логично да даваш съвети, а не да се правиш на велик, че има много млади тигри дето като нищо ще ти окепазят дъртия *** и вместо самочувствието на “закоравял престъпник лежал в затвора” ще си със славата на дърто хюмне ;)
    • Се
      село от градски тип
      15 -2
      09:08, 28 яну 2022
      Някои от тези величия на прехода имаха сърца и бяха природно здрави и не им пукаше от нищо.А сегашните млади тигри се шарят с татоировки ,вземат химия и ходят да се перчат на огледалата във фитнесите и после като изпикаят химията и спатъхват като спукан балон,а ако случайно вкарат някой в пандиза започват рязко да се разболяват и от стреса стават диабетици.Така че не сравнявай онова размирно време със сегашното.И въобще не визирам такита боклуци като този резач на уши.
    • Ха
      Хаха
      3 0
      14:27, 4 фев 2022
      Ако под "величия на прехода" имаш впредвид посраните алкохолизирани чички значи си напълно прав ! Същите не могат да ти дадът никакъв съвет защото техните родители са им дали хляба в ръцете, и те са си останали посредствени. Остави ги тея приказки за сърцата и другите мачовски простотии, некадърниците не научиха децата си на нищо и сега същите деца станаха родители по негодни дори от своите собственни. Ай честито гледайте сеира и се смейте на "сърцатите бабаити" дето пият ракии по пейките !
  • 4
    Ам
    Ами
    4 0
    00:30, 29 яну 2022
    Ами то и трепането му е малко на този това е нечовешко аман от дядки в този град дето си мислят че всичко знаят и всичко им е позволено но ще си намерят маистора
Последни новини