Ден за почит на жертвите на комунистическия режим

1 февруари е Ден за почит на жертвите на комунизма.

Държавният глава Румен Радев отдаде почит пред паметта на жертвите на комунистическия режим в България, съобщават от пресслужбата на президентството.

Президентът е положил цветя пред паметника в парка до НДК в София.

"Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена за едни отминали мрачни времена, които никога не трябва да се повтарят".

Това се казва в публикация на премиера Кирил Петков на правителствената страница във Фейсбук по повод днешния Ден за почит на жертвите на комунистическия режим.

"Историческите факти от миналото, в което липсват свобода и демокрация, доказват по категоричен начин, че сме извървели дълъг и нелек път до днес като общество. България вече е на прав път и наш дълг е да работим всеки ден, за да бъде държавата ни демократична, правова, свободна от корупция и просперираща. Държава, в която животът е основна ценност. Поклон пред паметта на жертвите!" - се казва още в публикацията.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Де
    Ден
    2 -2
    12:59, 1 фев 2022
    А ден на жертвите от фашизма има ли ? В България комунизъм не е имало. Не познавате историята. Но вижте, фашизъм е имало и жертвите са много. Кога тези фашисти и наследници на убийци на деца надделяха, за да мародерстват с паметта на хилядите антифашисти. Груба грешка на депутатите-демократи, които въведоха с натиск този ден. Даже има един евродепутат, наследник на убиеца на децата от Якоруда. Невинни деца! Трябва внимателно да се огледат нещата, защо делят хората. Би трябвало този ден да се почитат всички жертви дадени през годините и трябва да се знае, че живота на всички е ценен и не трябва да се отнема в името на идеите.
  • 2
    Ел
    Елеонора Митрофанова
    2 0
    14:55, 1 фев 2022
    Радев баща ти какъв комуняга беше че се правиш на демократ?
  • 3
    Ра
    Радев
    1 0
    21:10, 1 фев 2022
    Радев и ти ли се пишеш фашист.
Последни новини