Панихида за загиналите при наводнението в Бисер преди 10 години

10 години се навършиха от наводнението в харманлийското село Бисер, при което загинаха шестима местни жители. В тяхна памет от 11 часа днес ще бъде отслужена панихида в храм „Св.св. Кирил и Методий“. От 12:00 часа във водите на река Бисерска ще бъдат символично хвърлени венци и цветя в памет на жертвите на водната стихия.

Припомняме, че на 6 февруари 2012 година приливна вълна заля Бисер след скъсването на стената на язовир “Иваново”. Тогава загинаха 6 жители на селото и 56 къщи бяха разрушени. Същия ден в региона загинаха още 4 души.

В Районния съд в Харманли вече тръгна дело за трагедията. То се води срещу Ирена Узунова, срещу която е повдигнато обвинение, че в качеството си на областен управител на Хасково не е изпълнила задълженията си да планира поддръжка и ремонт на язовир „Иваново“, чиято стена се скъса и причини наводнение в Бисер.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    Василев
    7 -2
    09:49, 6 фев 2022
    Десет години от трагедията.Виновна е държавата,която е оставила всичко на самотек в продължение на 30години.Пълно безгаберие и безотговорност, тупкане на топката.И накрая се делят хората на наши и ваши при построяването на нови къщи.А стихията подбира ли ги,прави ли това делене?
  • 2
    Ва
    Василев
    6 -4
    09:57, 6 фев 2022
    Нищо лично срещу Ирена Узунова.Дали ще е Ирена,Иван,Христо или някой друг ,името е без значение.Защо така функционират държавните структури.Винаги след събитията. И накрая изводи,мерки и всичко за три дни.Керванът продължава да си върви без някакъв цвят за партийна украса.Разделението на хората на народ и население става все по- очевадно.
  • 3
    Ан
    Анаа
    3 0
    22:32, 6 фев 2022
    Няма оправия тази държава пълен б.а.т.а.к
  • 4
    Ре
    Реалност
    1 0
    21:16, 7 фев 2022
    Неизвестен извършител ще е заключението ...........?
    Светла им памет на погиналите без вина. Дано Господ въздаде справедливост на безхаберниците и техните закрилници , на нищи друго не разчитайте.
Последни новини