Кирил Петков: Осъждаме остро действията на Руската федерация

Осъждаме остро действията на Руската федерация, това е недопустимо и България ще бъде партньор, който ще говори с един глас с Европейския съюз и с НАТО, заяви след срещата в президентството премиерът Кирил Петков.

По думите му българските институции работят координирано.

"Приоритет номер 1 е извеждането на българите от Украйна. С Министерството на транспорта организираме сухопътен транспорт, както и за приемане на 4000 човека от Украйна. С Министерството на туризма се организират български бази, които да се използват, както и български хотели. Работим с МВР и ДАНС да организираме бързо обработване на данните на тези хора, за да можем да ги приемем. Ще направим всичко възможно рисковете на тази ситуация да не повлияят на българските домакинства", допълни Кирил Петков.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    1
    1
    2 -8
    10:21, 24 фев 2022
    Много бързо забравиха историята. Путин е новият Хи... Виж коментара
    • Да
      Дано не се налага...
      2 -4
      11:05, 24 фев 2022
      Силно се надявам конфликта да си остане на локално ниво и да не се пренася в световен мащаб... Но съм съгласен, че това което се случва е подобно на действията на Хитлер и е недопустимо.
  • 2
    Ис
    Истината
    6 0
    10:54, 24 фев 2022
    „С прецизни средства за поразяване се изваждат от строя военна инфраструктура, обекти от противовъздушната отбрана, военни летища, авиация от Въоръжените сили на Украйна“, посочи ведомството. Нищо не заплашва гражданското население на Украйна, увери руското министерство.
  • 3
    На
    Наблюдател
    8 -1
    11:05, 24 фев 2022
    Когато терористичната организацийка натУ нападна Сърбия казаха, че бомбандировките са хуманитарни. Демек трепеха хората от любов към тях. За да ги спасяват ………. както спасяват и нас. Но когато руснаци освобождават от робство руснаци не е никак хуманитарно според нотовските роби в България. Тези мръсни глисти, които провеждаха геноцид над българският народ не трябва да живее, така че чакаме руската армия.
  • 4
    По
    Поговорка
    3 0
    12:56, 24 фев 2022
    Мечката както играела в комшиите и при нас идвала.
Последни новини