Отложиха делото за наводнението в Бисер заради разпит на вещи лица и свидетели

Районен съд – Харманли отложи делото за наводнението в село Бисер срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова, съобщиха от Темида.

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 2 май 2022 година от 9:30 часа. Тогава ще бъдат разпитани вещи лица и двама свидетели, единият от които беше нередовно призован, а другият е подал молба, че не може да се яви поради заболяване.

Трагедията в Бисер бе предизвикана от скъсването на стената на язовир „Иваново” на 6 февруари 2012 година. Тогава ударната вълна помете всичко по пътя си и заля Бисер, в което десетки къщи бяха разрушени и загинаха осем души. Единственият подсъдим за наводнението е Ирена Узунова. Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на областен управител на Хасково не е предприела превантивни мерки за поддръжка и ремонт на язовирната стена, в резултат на което по непредпазливост е причинила смъртта на 8 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ка
    казах
    3 0
    03:30, 1 мар 2022
    До кога ще се гаврите с Правото. До кога ще защитавате тази престъпничка. Мястото ѝ е в затвора.
  • 2
    Ха
    Хасково
    2 0
    09:52, 1 мар 2022
    Е та тези вещи лица, къде бяха десет години?
    Или протакате,за да мине давност?
    Съдиите да се благодарят,че българина е смирен човек - иначе - всички съдии по това дело ,отдавна да бяха хванали "пътя"!
  • 3
    12
    123
    1 0
    11:44, 1 мар 2022
    Станаха смешни с това дело - повече от 10 години. Явно е някаква давност да мине и да няма никой виновен.
Последни новини