Руските войски са подновили тази нощ ударите по Киев

Руските войски са подновили тази нощ ударите по Киев, съобщават от украинската армия.

Руските войски са започнали атака и срещу Херсон. Преди това са били чути мощни експлозии близо до летището в града. От областната администрация на Херсон написаха във Facebook, че градът е заобиколен от руски войски, но не е превзет.

От началото на деня противникът извършва прегрупиране на войските и нанася ракетни и бомбени удари от въздуха, се казва в съобщението на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна относно руската инвазия от 06.00 часа.

Отбелязва се, че сега противникът широко използва диверсионни и разузнавателни групи за атака на цивилна и военна инфраструктура.

Генералният щаб съобщава, че отбранителните боеве продължават на север, за да се попречи на противника да настъпи към столицата от североизточна посока.

В предградията на Чернигов е отбелязанa появата на отделни вражески отряди, които с подкрепата на бронирана техника се опитаха да проникнат в града, но са били унищожени от украински защитници.

В други направления танкови и механизирани части на въоръжените сили на Украйна, с подкрепата на авиацията и артилерията, продължават да водят отбранителни боеве.

"Групировката на силите за отбрана на Киев продължава да защитава града, да държи външните отбранителни линии и критичната държавна инфраструктура, предотвратявайки приближаването на окупационните части към предградията на столицата", се казва в съобщението на украинското военно командване.

Сателитни кадри, заснети в понеделник, показват, че руският военен конвой, настъпващ от север към украинската столица, е дълъг около 64 километра, а не 27 километра, както бе съобщено по-рано.

Коментари в сайта

Последни новини