Хасковски ученици ще спортуват върху любимата настилка на Федерер

Директорът Венко Точевски и зам.кметът Нели Станева откриват обновения салон

800 ученици от хасковското училище „Христо Смирненски“ вече ще могат да спортуват върху ултрамодерната настилка Тарафлекс, която бе положена в техния физкултурен салон. Съоръжението днес бе открито официално след близо 3-месечен ремонт, в който бяха налети над 200 хиляди лева. Цялостната модернизация на физкултурния салон стана възможна след оптимизацията на училищната мрежа в региона, покрай която за всяко закрито училище МОН отпускаше по 250 хиляди лева. В хасковска община закритите школа бяха 7.

Тарафлексовата настилка прави салонът на "Христо Смирнески" най-модернизираният в сравнение с останалите хасковски училища. Настилката се води противоударна и противошокова и намаля до 70% риска от травми при спортуващите. Това е покритието, на което се провеждат най-престижните тенис турнири в целия свят. Най-добрият тенисист за всички времена Роджър Федерер обяви настилката за своя любима. Именно на нея швейцарската легенда е спечелил първия си професионален турнир. Абсолютно същата настилка се използва и на Турнирите от Големия шлем в САЩ и Австралия.

Първите отбори, които ще пробват модерната тарафлексова настилка
Фитнес уреди-подарък от общината

В "Смирнески" тенис няма да се играе. Огромният салон е пригоден главно за волейбол, баскетбол, футбол и хандбал. На втория етаж има фитнес зала и помещение за тенис на маса. Разширени са съблекалните и санитарните възли. Вместо стария интернитов покрив в момента има трислойна покривна изолация. Дограмите са изцяло ПВЦ. Освен средствата, отпуснати от правителството, бяха направени и редица дарения-гребен тренажор от общината, енергоспестяващо осветление и спортни екипи за децата от хасковски фирми. Училищното настоятелство пък закупило 32 чисто нови шкафчета за съблекалните. Капацитетът позволява в рамките на двусменния режим на обучение през салона да могат да минат ВСИЧКИ деца от „Христо Смирненски“.

Шкафчетата са подарък от родителите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини