Безплатна психологическа помощ за родители и техните деца от Украйна

Безплатна психологическа помощ за родители и техните деца от Украйна, пребиваващи на територията на област Хасково, предоставя базираната в Димитровград фондация „Подари усмивка“. Това обясни от фондацията Наталия Делчева, която по професия е социален педагог и психолог.

Днес Делчева направи първа консултация на майка с дете, в което по думите на майката се забелязва тревожност. Срещата между тях се състоя в Областна администрация – Хасково, където и занапред, когато е необходимо, ще бъдат осигурявани помещения, за да се извършват подобни консултации.

В зависимост от конкретната ситуация, може да отиваме при хората, те да идват при нас или на друго определено място, за да ги улесняваме максимално. Психологическата помощ ще е както за родители, така и за техните деца. Заниманията могат да бъдат индивидуални и групови. Ако се установи еднотипна тревожност, е възможно да се провеждат групови срещи. Имаме готовност да подготвим такива през пролетната ваканция, както и съботно-неделни, като за целта хората трябва да изявят желание. Независимо от формата, смисълът е да се свали напрежението от децата, за да се върне доколкото е възможно нормалността в детството им. Нашите доброволци са в готовност да се включат, допълва от фондация „Подари усмивка“.

При необходимост от психологическа помощ, за контакти с Наталия Делчева, тел. 088 577 9742, както и на Фейсбук страницата на фондация „Подари усмивка“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Кв
    Ква е тая работа, бе
    3 0
    22:37, 4 апр 2022
    Защо само за украинците? Или пак гоним някакви европейски пари? Българите живеят под стрес и в мизерия години наред, хора с 2 кредита и без работа как да си позволят подобна помощ? Колко хора се самоубиха, че и членове на семейството си затриха? Не тревожност, на ръба на лудостта са маса българи. На тях кой ще им помогне?
  • 2
    Ди
    Димитрина
    1 0
    09:07, 5 апр 2022
    "изпитвала тревожност"...че ние не изпитвамеили тревожност бе? Тая кака лапа някаквиипари от програми, ама не казва.. И толкова добре ли знае руски, че чак упражнява психологическо въздействие??
Последни новини