Facebook и Instagram блокират хаштаговете #Bucha и #BuchaMassacre

Социалните мрежи Facebook и Instagram започнаха да блокират разпространението на хаштагове на публикации #Bucha и #BuchaMassacre, свързани с убийствата на руснаци в Буча.

Това съобщава украинската IT-media dev.ua в Telegram.

"Социалните мрежи Facebook и Instagram започнаха да блокират хаштагове, свързани с руски военни престъпления в украинските градове: #Bucha и #BuchaMassacre. Още от 3-4 април 2022 г. потребителите започнаха да забелязват, че хаштагове се блокират", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че снимки и видеоклипове от този град са се превърнали в една от основните новини на всички световни медии, както и в изказвания на световни политици. Медиите написаха статии със заглавия за Bucha Massacre, а статия за него се появи в англоезичната Wikipedia.

"От скрийншотове на съобщенията за блокирането става ясно, че хаштаговете са блокирани, защото някой редовно се оплаква от тях", се добавя в съобщението.

По-рано потребители обърнаха внимание на това какви изображения показват търсачките Google и Yandex, когато се търси  "Bucha".

В руската търсачка няма снимки на бомбардираното предградие на Киев, трупове по улиците и други фотографски доказателства за военните престъпления на руската армия. Тоест руската търсачка "Яндекс" блокира всички снимки на Буча след зверствата на военните им там.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васко
    0 0
    22:53, 4 апр 2022
    Кои зверства бе идиоти прости, тия на които труповете възкръсват и се разхождат като в Reziden Evil ли?!
Последни новини