“Подари усмивка” предоставя безплатна психологическа помощ на украински бежанци

Безплатна психологическа помощ за родители и техните деца от Украйна, пребиваващи на територията на област Хасково, предоставя базираната в Димитровград фондация „Подари усмивка“. Това обясни от фондацията Наталия Делчева, която по професия е социален педагог и психолог.

Днес Делчева даде първа консултация на майка с дете, в което по думите на майката се забелязва тревожност. Срещата между тях се състоя в Областна администрация – Хасково, където и занапред, когато е необходимо, ще бъдат осигурявани помещения, за да се извършват подобни консултации.

“В зависимост от конкретната ситуация, може да отиваме при хората, те да идват при нас или на друго определено място, за да ги улесняваме максимално. Психологическата помощ ще е както за родители, така и за техните деца. Заниманията може да бъдат индивидуални и групови. Ако се установи еднотипна тревожност, е възможно да се провеждат групови срещи. Имаме готовност да подготвим такива през пролетната ваканция, както и следващи – съботно-неделни, като за целта хората трябва да изявят желание. Независимо от формата, смисълът е да се свали напрежението от децата, за да се върне доколкото е възможно нормалността в детството им. Нашите доброволци са в готовност да се включат”, допълва от фондация „Подари усмивка“.

При необходимост от психологическа помощ, за контакти с Наталия Делчева, тел. 088 577 9742, както и на Фейсбук страницата на фондация „Подари усмивка“, на следния линк.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини