Младежи от 9 града обмениха опит в сферата на младежките дейности

Изображение 1 от 6

    Младежи от Общински ученически парламент към ОП “Детски и младежки център“, заедно с млади хора от Русе, Габрово, Ямбол, Силистра, Варна, Шумен, Козлодуй и Априлци се включиха в проект за младежки дейности “Младежките парламенти – къде сме ние” по програма „Еразъм +“, който се проведе  в град Априлци.

    Проектът има за цел да повиши капацитета на младежките и ученически съвети и парламенти от различни български градове, да създаде базов модел на функциониране на младежките парламенти и да изгради мрежа между тях. Този проект е резултат от анализ и отчитане на необходимостта от по-активно участие на младите хора в обществения живот, особено след две години на социална изолация и намалени възможности за участие. Проектът се реализира в няколко етапа и е по идея на Младежки парламент Русе, с подкрепата на Сдружение „Вдъхновение“ и финансиран по програма „Еразъм +“.

    В рамките на обучението, участниците се запознаха с основни документи, свързани с активното участие, като Ревизирана харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите, стратегия на ЕС за младежта, Европейските младежки цели и други. Младите хора говориха за трудностите и предизвикателствата, свързани с активното младежко участие и търсиха международен опит и добри практики за създаването на мрежа помежду си. Паралелно с това в програмата бяха заложени и много интересни дейности, като ролеви и театрални игри, прилагане на зелени практики, дейности на открито, среща с местните власти.

    Участниците се завърнаха с много нови знания, много положителни емоции и нови приятелства.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини